Nieuws Familiebedrijf

Eerst de locatie, dan het businessmodel: deze familie start onderneming in Spanje

Ruim anderhalf jaar geleden vertrokken Marcelle en Martijn Brummelhuis naar de Andalusische kust. Twee weken geleden openden ze er hun camperplaats MiluCar. Het is hard werken, maar het gaat goed met het jonge gezin. „Fynn heeft nog nooit zoveel opa's en oma's gehad,” aldus de ouders in het AD.

Bran Remie (AD) 5 maart 2019

Fam Brummelhuisin Spanje

MiluCar voorziet in parkeergelegenheid en voorzieningen voor campers, zoals elektriciteit, ontbijt en sanitair. „Overwinteraars uit het noorden van Europa zoeken hier een staplaats. Die bieden we. En dat was dus nodig. Ze staan hier in de rij sinds we begonnen”, vertelt Marcelle.

Overwinteraars zijn veelal gepensioneerden die er met de camper op uittrekken en genieten van een lange vakantie. Ze kiezen het warmere zuiden om aan de soms natte en koude noordelijke winters te ontsnappen.

Lees ook: Met deze 3 handige tips heb je een geniale werkzomer

Marktonderzoek on the go

Ruim anderhalf jaar geleden, acht maanden na geboorte van zoontje Fynn, stond het stel voor de keuze: of voor altijd in Nederland blijven of een buitenlands avontuur aangaan. Het werd het tweede. Ze verkochten hun huis en kochten een camper. Ze reden door Spanje en hielden tijdens het reizen nauwlettend in de gaten waar op de lokale markt behoefte aan was. Ze vonden het in Torrox Costa, veertig kilometer ten oosten van Malaga. Daar ontdekten ze hoe de locatie om parkeerplaatsen voor campers schreeuwde, mede omdat ze het gebrek eraan zelf ondervonden.

Succes

„We zitten in een soort sneltrein”, zegt Marcelle. „Zeven dagen per week zijn we bezig gasten een goed verblijf te bieden. We zitten sinds de opening vol en hebben helaas al mensen moeten teleurstellen.”

Lees ook: Achterhoekers zien gat in de markt met airbnb voor campers

Familiebedrijf

Terwijl Marcelle en Martijn zorgen dat alle gasten het naar hun zin hebben, vervult ook zoontje Fynn een belangrijke rol. „Hij heeft nog nooit zoveel opa's en oma's gehad. Als we hem laat in de ochtend bij de crèche weer ophalen, zorgt hij voor een goed humeur bij de gasten. Die zien hem als hun kleinkind hier. Zonder gêne loopt hij zo overal binnen.”

„Het is een kwestie van een ritme vinden”, vervolgt Marcelle. „We willen op den duur ook zelf leven naar de siësta's, dus rust nemen van 13.30 tot 16.30 uur. Dat lukt als Martijn straks klaar is met het klussen. We hadden tegenslag met het sanitair.”

Engagement

Martijn krijgt bij het karwei hulp van gasten. „Die zijn heel behulpzaam”, zegt Marcelle. „Het is hier echt een dorp, een kleine gemeenschap. Afgelopen twee weken heeft een Nederlands stel Martijn geholpen met de klusjes. En soms passen mensen op Fynn, zodat wij aan het werk kunnen.”

Lees ook: Recordaantal campers maakt van stalling big business

Uitbreiding

Het succes is reden om nu al na te denken over uitbreiding. „Er ligt nog een stuk terrein braak achter de parkeerplaats. We moeten daar een elektriciteitsnetwerk aanleggen. Dat kost tijd en geld. We denken eraan om in december uit te bouwen.”