Nieuws Familiebedrijf

Zo gaat een negentig jaar oud verhuurbedrijf met z'n tijd mee

Roel Meyer (37) leidt familiebedrijf Dordtse Bazar Verhuur dat 90 jaar geleden werd opgericht door zijn opa. "Ik kreeg steeds meer vrijheid om mijn eigen ideeën uit te werken."

Thom Christiaanse | Foto: Frank de Roo 31 maart 2017

Ondernemerrobverhuurdord1502 FDR1

Dordtse Bazar Verhuur bestaat meer dan 90 jaar. Wat is het geheim?

"Aanpassing aan de markt. We begonnen 90 jaar geleden als galanteriewinkel in Rotterdam-Zuid. Toen winkels als Marskramer en Blokker ontstonden, zijn we op verhuur overgegaan. Nu internet zo'n grote rol speelt, hebben we het bedrijf daarop ingericht. Daarnaast kunnen we als echt familiebedrijf net dat beetje extra kwaliteit en service bieden. We hebben een hechte groep mensen die al tientallen jaren voor dit bedrijf werken. Onze kracht is dat we graag meedenken met de klant om een goed advies te geven."

Was het een droom om in het familiebedrijf te werken?

"Dat is gewoon zo gelopen. Als kind hielp ik al met sjouwen en ging ik mee naar klanten. Zodoende ben ik steeds meer in het bedrijf gegroeid. Na mijn studie zou ik eigenlijk buiten de deur ervaring opdoen, maar ik ben nooit meer weggegaan. Ik zit hier gewoon op mijn plek. Naarmate ik ouder werd, kreeg ik steeds meer vrijheid om mijn eigen ideeën uit te werken. Ik wilde intensiever bezig zijn met netwerken en meer gebruikmaken van social media. Op die manier heb ik het stokje langzaam aan overgenomen van mijn ouders."

Hoe groeit het bedrijf verder in de toekomst?

"We hebben nog altijd de handen vol aan het gebied Rotterdam-Rijnmond. Gelukkig blijft de stad groeien en onze markt daardoor ook. Wel kan het bedrijf meer uit social media halen. Op het gebied van seizoensgebonden trends valt ook nog winst te boeken. Onze kerstitems en barbecues bijvoorbeeld verhuren we in de gebruiksseizoenen moeiteloos uit. Het zou het geweldig zijn als mijn drie jongens verder willen met het bedrijf, maar dat zien we wel. Het idee dat de Dordtse Bazar er over 200 jaar nog staat, is wel iets waarvoor je het doet.''

Nu internet zo'n grote rol speelt, hebben we het bedrijf daarop ingericht

Roel Meyer