Nieuws Actueel

Finalisten EY Entrepeneur of the Year bekend

De zeven finalisten voor de prestigieuze titel EY Entrepreneur Of The Year 2016 zijn bekend. Dit jaar presenteerden dertien genomineerde ondernemers zichzelf tijdens de jurydag in Stadion de Kuip in Rotterdam aan een onafhankelijk jury.

Redactie De Ondernemer.nl 7 september 2016

EY 5

De ondernemers worden beoordeeld op criteria zoals passie en overtuiging, innovatie, waardecreatie, financiële prestaties en hun bijdrage aan de samenleving. De winnaars in de twee categorieën worden tijdens de finale op 6 oktober in Kunstmin bekendgemaakt.

De EY Entrepreneur Of The Year award wordt jaarlijks in ruim zestig landen uitgereikt en is bedoeld om succesvol ondernemerschap te belonen en zichtbaar te maken. Op deze manier inspireren deze succesvolle ondernemers anderen en motiveren hen met hun visie, passie, overtuiging en excellent leiderschap. De Nederlandse winnaar in de categorie EY Entrepreneur Of The Year neemt deel aan de internationale verkiezing EY World Entrepreneur Of The Year. Deze verkiezing vindt in juni 2017 plaats in Monaco.

Dit zijn de finalisten:

Categorie EY Entrepreneur Of The Year: (Foto's onderaan de tekst)

Andries Verder van Verder International uit Vleuten

Biense Visser van Dümmen Orange uit De Lier

Pieter Zwart van Coolblue uit Rotterdam

Categorie EY Emerging Entrepreneur Of The Year: (Foto's bovenin het artikel)

Rogier van Camp van Leapp Group International B.V. uit Amsterdam

Fabienne Chapot van Fabienne Chapot B.V. uit Amsterdam

Jaap Korteweg van De Vegetarische Slager B.V. uit Utrecht

Robin van Lieshout van inSided B.V. uit Amsterdam

Disruptief

Ernst Groenteman, Programma Directeur van EY Entrepreneur Of The Year: "Deze 7 finalisten zijn disruptief zowel in de traditionele als in een nieuwe industrie. Het ondernemerschap spat er vanaf! We zien deze finalisten als legacy builders die iets bijzonders doen."

Jury

De selectie van finalisten wordt verzorgd door een deskundige, onafhankelijke jury onder leiding van juryvoorzitter Hans Biesheuvel. Onder de juryleden bevinden zich voormalige winnaars, bestuurders uit het bedrijfsleven en andere deskundigen. Per categorie zijn specifieke deskundige jury’s samengesteld.