Nieuws Actueel

FNV: volgende 'zeer spannende' onderhandelingen supers in aantocht

Hoewel de stakingen bij de distributiecentra van Albert Heijn nog maar net achter de rug zijn, breekt er meteen weer een spannende tijd aan voor supermarktketens. Op dinsdag 23 mei beginnen namelijk "hele spannende" onderhandelingen voor de cao's van alle supermarktmedewerkers die onder de grote formules vallen, laat FNV-bestuurder Danielle Wiek weten.

ANP 9 mei 2023

ANP090523188 1

Ook het distributiecentrum van Jumbo volgt volgens haar de loonstijging die uit die onderhandelingen komt. "Het wordt heel spannend waar de werkgevers mee gaan komen, vooral omdat we dit jaar behoorlijk laat beginnen met onderhandelen", zegt Wiek.

De inzet van de bonden is een "fatsoenlijke" loonsverhoging. "Het gaat om dezelfde punten als we op dit moment overal op tafel leggen", aldus de vakbondsvrouw. Dat betekent onder meer een loonsverhoging van meer dan 14 procent.

De komende onderhandelingen gaan over de cao's Supermarkt VGL en het Levensmiddelenbedrijf. De huidige cao's lopen tot 1 juli.

De vakbonden en Albert Heijn werden het dinsdag eens over een nieuwe cao voor distributiecentra. Die medewerkers krijgen onder meer een loonsverhoging van 10 procent.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws