Nieuws Actueel

Landbouwgrond van gevallen Centric-topman Sanderink wordt gedwongen geveild

Nieuwe week, dus weer nieuw nieuws in de Gerard Sanderink-soap. De gevallen Centric-topman dreigt zijn percelen kwijt te raken. Ruim 67 hectare aan landbouwgrond in Twente wordt aangeboden op een executieveiling. Het gaat onder andere om een boerderij in Enschede en percelen in Rossum en Weerselo.

Julia Bokdam (AD) 19 juni 2023

Gerard Sanderink rechtbank

Tegenvaller op tegevaller voor Gerard Sanderink: hij verliest flink wat landbouwgrond. Foto: ANP

Nadat de aangekondigde executieveiling vorig jaar werd geannuleerd, worden de landbouwpercelen van Twentse ondernemer Gerard Sanderink nu opnieuw aangeboden. Reden hiervoor is uitspraak van de rechtbank op 16 mei. Sanderink moet zijn ex Brigitte van Egten nog ruim 2,6 miljoen euro betalen vanwege smaad. Als hij de betaling blijft weigeren, wordt zijn ‘oale grond’ over een maand geveild, meldt het AD.

Sanderink, tot voor kort bestuurder van belangrijke bedrijven als Centric en Strukton, ligt al vier jaar met zijn ex-vriendin overhoop. Nadat hij een relatie kreeg met de omstreden cybercharlatan Rian van Rijbroek maakte hij Van Egten op verschillende manieren zwart. Hij beschuldigde zijn ex onder meer van fraude, diefstal en activiteiten in de porno-industrie. Voor al deze beschuldigingen heeft hij in de vele rechtszaken die zijn gevoerd geen bewijzen voor kunnen leveren.

'Op de lijst van aangeboden onroerend goed staat in ruim 67 hectare aan grond. Daaronder valt onder andere Sanderink zijn boerderij in Enschede'

67 hectare ‘oale grond’ geveild

Eerder moest Sanderink al 1,9 miljoen euro betalen aan dwangsommen. Toen hij dat bleef weigeren, liet Van Egten vorig jaar voor het eerst beslag leggen op zijn bezittingen. De veiling werd stopgezet toen Sanderink alsnog betaalde. Nu moet Sanderink zijn ex nog eens 2,6 miljoen euro betalen. Als hij betaling blijft weigeren, wordt zijn ‘oale grond’ 19 juli geveild bij veilinghuis BOG Auctions.

Op de lijst van aangeboden onroerend goed staat in ruim 67 hectare aan grond. Daaronder valt onder andere zijn boerderij in Enschede. Ook een aantal percelen met onder andere maïs en gras in Rossum en Weerselo, de geboorteplaats van Sanderink, worden aangeboden.

Lees ook: Dossier Sanderink: gevallen oud-topman Centric moet ex-vriendin nog eens 2,6 miljoen betalen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws