Nieuws Actueel

Gewoon geparkeerd of reclame in Vlissingen?

Wanneer wordt er een geparkeerd bedrijfsvoertuig een reclamebord op wielen? De grens is lastig te trekken. Op elke bedrijfswagen staat reclame en elk voertuig staat wel ergens geparkeerd.

THEO GIELE 17 augustus 2016

Mediamarkt reclame vlissingen ruben oreel

De Marie Curieweg bij Oost-Souburg is wat in makelaarsjargon heet een echte 'zichtlocatie'. Automobilisten op de A58 kunnen de bedrijven langs de Marie Curieweg in hun volle glorie bewonderen. Maar ook de vrachtwagen van Mies Bloemen en een grote camper met wervende teksten voor www.havenwerk.nl vallen op.

Boete

Vorige week kreeg de Vlissingse ondernemer Ramon Alewijnse een boete van 189 euro omdat hij een 'voertuig met handelsreclame' had geparkeerd in de binnenstad. Het voertuig is zijn Piaggio, een Italiaanse transportscootertje, en de handelsreclame bestaat uit een paar op het wagentje geplakte folders om de stadsbarbecue bij zijn café 't Archief aan te kondigen. Op grond van artikel 5.7 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), die verbiedt een voertuig te parkeren met als doel reclame te maken, kreeg Alewijnse de fikse bekeuring.

Kunnen Mies Bloemen en Havenwerk.nl dan ook een boete verwachten? "Nee", zegt de gemeente Vlissingen. "Mies Bloemen en www.havenwerk.nl mogen niet in de bebouwde kom parkeren, omdat deze voertuigen te groot zijn. Daarom zijn ze daar geparkeerd. Die voertuigen staan daar dus niet om reclame te maken."

Reclame

Maar over het vrachtwagentje van de Media Markt kan geen misverstand bestaan. In de achterbak staat een groot reclamebord voor e-bikes. Het voertuig is geparkeerd bij strandovergang Noordduine ten zuiden van Domburg. "Dat mag dus niet", zegt een woordvoerster van de gemeente Veere.

Bij de Media Markt in Middelburg waren ze zich van geen kwaad bewust. Overigens niet zo verwonderlijk, want navraag bij de gemeente Veere leert dat er zelden boetes worden uitgedeeld voor overtreding van artikel 5.7. De Media Markt heeft de 'moving billboard' van stal gehaald om het publiek te wijzen op uitbreiding van het assortiment.

Lees het volledige artikel in PZC van woensdag 17 augustus.