Nieuws Actueel

GoBoony: vliegende start Airbnb voor campers

Samen met zijn compagnon Foppe Mijnlieff runt Mark de Vos (44) deelplatform GoBoony in Utrecht, een Airbnb-achtige website, gericht op campers. Vakantiegangers huren via de site campers van particulieren.

SELINA VINK | Foto: Angeliek de Jonge 26 oktober 2016

Goboony camperverhuur airbnb

Hoe kwam je op het idee?

,,Tijdens een campervakantie in Nieuw-Zeeland in 2011. We waren allebei met ons gezin op reis. Op een camping halverwege de route zaten onze kinderen toevallig samen in de zandbak en Foppe en ik raakten aan de praat. De volgende dag hebben we nog koffie gedronken, maar we moesten al snel weer door. Normaal zie je elkaar na zo'n ontmoeting nooit meer."

Niet over campers gehad?

,,Dat kwam pas in 2014. Ik had het concept bedacht, maar twijfelde of ik het bedrijf in mijn eentje moest opzetten. Mijn vrouw herinnerde zich dat Foppe iets deed met start-ups. Ik belde hem op, hij was enthousiast en in april 2015 gingen we online."

Gat in de markt?

,,Dat kun je wel zeggen. Dit jaar bleek uit onderzoek dat 100.000 Nederlanders een camper hebben, maar ook dat 100.000 mensen graag een camper willen huren. In juli trok ons platform 86.000 bezoekers. Elke maand hebben we 20 procent meer bezoekers. Het is natuurlijk ook zonde als een camper maar vier weken per jaar wordt gebruikt."

Wat is jullie verdienmodel?

,,GoBoony krijgt 9 procent van de boekingsomzet. In het hoogseizoen heb je een camper vanaf 600 euro voor een week, in het laagseizoen rond de 300 euro."

Hoe bevalt het ondernemen?

,,Ik was ook al vrij in mijn vorige baan. Het enige verschil is dat ik me nu moet verantwoorden voor investeerders in plaats van voor een leidinggevende."

goboony.nl