Nieuws Actueel

Google stopt met vertaal-app voor China

Google is gestopt met zijn vertaal-app voor Chinese gebruikers. Het was een van de laatst overgebleven diensten die de Amerikaanse onderneming nog aanbood in de grootste onlinemarkt ter wereld. De webpagina van de vertaaldienst in China toont nu een afbeelding van een algemene zoekbalk, die doorverwijst naar de vertaalsite van Google in Hongkong. Deze is echter niet toegankelijk vanaf het Chinese vasteland.

ANP 3 oktober 2022

ANP031022046 1

Het techbedrijf, dat onderdeel is van Alphabet, haalde zijn zoekmachine in 2010 al weg uit China vanwege censuur van de Chinese overheid op de inhoud. Evengoed bleef Google naar manieren zoeken om alsnog actief te kunnen zijn in China. Zo werd de vertaaldienst in 2017 beschikbaar via een speciale website en een app. Google overwoog ook een speciale zoekdienst voor de Chinese markt, maar dit project werd eerder al gestopt.

Google trekt de stekker uit de vertaaldienst op het moment dat de spanningen tussen de Verenigde Staten en China oplopen. Beide landen willen gevoelige technologieën en intellectuele eigendommen beschermen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws