Nieuws Actueel

Greenery hoopt op groot zachtfruitcentrum

Een zachtfruitcentrum rondom de eigen distributiehallen. Dat ziet The Greenery het liefst verschijnen op het terrein waar de groente- en fruithandelaar in Breda gevestigd is. Een aantal loodsen is de afgelopen tijd gesloopt om plek te maken voor nieuwe bedrijvigheid. Over een week, op vrijdag 4 maart, gaat de eerste paal de grond in voor de nieuwbouw. Welke bedrijven zich er vestigen als de nieuwe gebouwen in november gereed zijn, is niet bekend. Dit bericht BN/DeStem vrijdag.

Martijn Schraven | Foto: Ron Magielse 26 februari 2016

Greenery Bouw

"We zien dat de markt van zachtfruit wereldwijd groeit", zegt Gerard van Loon, productmanager bij de handelaar in groenten en fruit. "Vandaar dat we hopen dat er rondom ons adviesbureaus en verpakkingsbedrijven zich zullen vestigen, zodat er een zachtfruitcentrum kan ontstaan."

De eigenaar van de grond, sinds vorig jaar is dat vastgoedbelegger Warehouses De Pauw (WDP) Nederland, kan er nog weinig over loslaten. Het zogenoemde masterplan dat het bij de aankoop van de grond beloofde op te stellen voor de invulling van het terrein, is nog niet af. "We praten momenteel met meerdere partijen", zegt Rien van Ast, directeur bij WDP.

"We hebben het erg druk gehad met andere projecten. Daarnaast hebben we te maken met de huidige gebruikers van het terrein. Zij hebben nog lopende contracten." Van Ast hoopt voor de zomer het plan klaar te hebben.

Met de nieuwbouw van The Greenery zelf is een bedrag van 11 miljoen euro gemoeid, zegt Van Ast. "Het pand dat we nu hebben is verouderd", verklaart Van Loon. "De nieuwbouw wordt hypermodern." Volgens hem gaan er bij de verhuizing geen banen verloren.

Wethouder Boaz Adank (Economische zaken) is blij met de activiteiten op het Greeneryterrein: "Bedrijvigheid versus leegstand is altijd goed. De ontwikkeling stopte jaren geleden een beetje. Dat de Greenery en telers zelf met plannen komen is uitermate positief."