Nieuws Actueel

Greve wint Ondernemersprijs Noordoostpolder

Dik van Herwaarden | Foto: Freddy Schinkel 8 januari 2016

Prijs Ondernemer Greve

John Deere-dealer Greve heeft de Ondernemersprijs Noordoostpolder 2015 gewonnen, meldt De Stentor. Greve-directeur Ton Blankvoort kreeg de prijs, een kunstwerk van kunstenares Gea Nijzing uit Emmeloord, donderdagavond overhandigd door wethouder Hans Wijnants. Het is de eerste gezamenlijke ondernemersprijs van de twee bedrijfskringen in de Noordoostpolder, Bedrijven Actief en de Ondernemers Vereniging Groendorpen.

"We zijn echt trots", zei Ton Blankvoort na de uitreiking. Het landbouwmechanisatiebedrijf, in 1922 in Meppel als familiebedrijf begonnen en in 1953 verhuisd naar Emmeloord, heeft vestigingen in heel Flevoland en is ook actief in Friesland. En de exporttak van Greve is groeiende. Het bedrijf biedt een totaalpakket voor de agrarische sector.

Ton Blankvoort, de schoonzoon van de baas, legde alle lof bij zijn personeel -"een goede mix van ervaren medewerkers en jonge krachten"- en bij zijn klanten. "Heb je geen klanten, heb je geen omzet. Dan heb je helemaal niets", aldus Blankvoort. En dan prijst hij zich gelukkig met Noordoostpolder als thuisbasis. "Want dat is een perfect gebied voor onze business. Hier zitten allemaal akkerbouwers die spelen in de Champions League."

Wethouder Hans Wijnants meende slechts één minpuntje te kunnen. Greve zou geen 'buitengewone werkgever' zijn, een werkgever die mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kansen op een baan biedt. Wijnants zat ernaast. Greve had zich woensdag gemeld om toe te treden tot het buitengewone werkgeversgilde.

Woelige barenHet bedrijf is in de loop der jaren door woelige baren gevaren. Ook door de eisen en veranderingen bij John Deere, schetste de wethouder kort de historie. "Het bedrijf toonde veerkracht, innoverend vermogen. Nu is Greve de nummer 1-dealer van John Deere."

Polderondernemers zijn harde werkers, ze zijn nuchter en bescheiden. "Daarom mag best eens per jaar een ondernemer in het zonnetje worden gezet", zei BAN-voorzitter Janneke Wijnia.