Nieuws Groei

Thuiswerkers helpen Douwe Egberts aan recordomzet

Het moederbedrijf van Douwe Egberts, JDE Peet’s, heeft in het eerste halfjaar een recordomzet gehaald met koffie voor thuisdrinkers. Reden: de thuiswerkers.

Van onze redactie 4 augustus 2020

Werkplek thuis koffie laptop corona

Elk nadeel heeft z'n voordeel. Of andersom. Veel mensen zijn minder of helemaal niet op kantoor, maar werken thuis. En juist dáár wordt meer koffie dan ooit gedronken, blijkt uit de omzetcijfers van JDE Peet's.

De bedrijfstak die levert aan de horeca en bedrijven had het daarentegen een stuk zwaarder. Sinds juni is daar wel een licht herstel; JDE Peet's rekent er op voor heel dit jaar een omzetgroei te kunnen behalen.

JDE Peet's: totale omzet daalde, thuistak groeide

De totale omzet daalde met 2,9 procent tot 3,2 miljard euro. De thuistak groeide echter in Europa, de grootste markt voor het bedrijf, met 3,7 procent. Ook het Amerikaanse Peet’s zag de opbrengsten stijgen. Als onderliggende winst zette JDE Peet’s een bedrag van 393 miljoen euro in de boeken. Dat was een stijging van 12 procent op jaarbasis.

Lees ook: Philips 130 jaar: hoe koffiedrinken door Senseo een nieuwe betekenis kreeg

Het koffiebedrijf, dat eind mei naar de beurs in Amsterdam ging, durft het weer aan om verwachtingen uit te spreken voor heel dit jaar. Het bedrijf rekent erop op eigen kracht de omzet te kunnen laten groeien. De operationele winst groeit tussen de 5 en 8 procent en JDE Peet’s denkt zijn doel om de schulden per halverwege volgend jaar terug te hebben gedrongen tot maximaal drie keer het bedrijfsresultaat te gaan halen.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.