Nieuws Actueel

HaskoningDHV ontwerpt Nederlandse polder in Singapore

Singapore krijgt een polder naar Nederlands ontwerp. Dat maakte het verantwoordelijke ingenieursbedrijf, Royal HaskoningDHV, maandag bekend, zonder financiële details te vermelden.

Van onze redactie 12 december 2016

Haskoning dhv singapore

De polder wordt aangelegd via de aanpak die in Nederland al vier eeuwen wordt gebruikt. Daarbij wordt eerst een ringdijk aangelegd, waarna vervolgens het water uit het gebied binnen de dijk wordt gepompt. Hierdoor kan het drooggelegde land op een lager niveau worden bebouwd, waardoor er veel minder zand nodig is voor de landaanwinning dan als er zand wordt opgespoten tot boven zeeniveau.

Surbana Jurong

Haskoning ontwierp de polder, die 810 hectare toevoegt aan een van de grootste eilanden van Singapore, samen met het lokale ingenieursbureau Surbana Jurong. De aanleg start naar verwachting eind volgend jaar en het project wordt in 2022 voltooid.

Nieuwe methode

,,Inpolderen is in Nederland al eeuwen gebruikelijk, maar voor Zuidoost-Azië en de rest van de wereld is het een relatief nieuwe methode'', legde projectmanager Mark van Zanten van Haskoning uit. ,,Deze oplossing vergt veel minder zandsuppletie dan de hier gebruikelijke landwinningsmethode en dat zal uiteindelijke besparingen opleveren in de bouwkosten.''