Nieuws Actueel

Haven Dover waarschuwt voor vertragingen tijdens hoogseizoen

Port of Dover, de drukste haven van het Verenigd Koninkrijk, waarschuwt dat reizigers aanzienlijke vertragingen kunnen verwachten tijdens het hoogseizoen deze zomer. Ondanks dat het havenbedrijf de capaciteit heeft opgevoerd om meer mensen naar het Europese vasteland te kunnen vervoeren, lopen de wachttijden voor reizigers op tot twee en een half uur in de eerste weekenden vanaf 23 juli.

ANP 18 juli 2023

ANP180723106 1

Port of Dover heeft samen met veerbootmaatschappijen en douanebeambten de afgelopen maanden gewerkt om de verwerking van bussen aan de Franse grens meer dan te verdubbelen, onder meer door extra busbanen te gebruiken. Ook zijn er aparte banen voor bussen met passagiers die meerdere nationaliteiten en vertrekpunten hebben en voor bussen waar de inzittenden dezelfde nationaliteit hebben, zoals schoolkinderen uit het Verenigd Koninkrijk of de EU.

De maatregelen zijn bedoeld om een herhaling van recente vertragingen te voorkomen, waarbij reizigers tijdens Pasen urenlang moesten wachten. Vakantiegangers die tussen donderdag en zondag reizen, de piekdagen deze zomer, zullen desondanks ongeveer negentig minuten nodig hebben om door de grenscontroles te komen, zei topman Doug Bannister van Port of Dover.

Drukte

Alle problemen met Frankrijk zijn wel gladgestreken, verklaarde Emma Ward, operationeel directeur van de haven. Ambtenaren van beide kanten hebben volgens haar "bij elke stap" samengewerkt om verkeersstromen aan te pakken. Passagiers die ervoor kiezen om met de veerboot vanuit Dover te reizen, mogen daardoor een vlottere reis verwachten, zei Abby Penlington, directeur van Discover Ferries.

De haven van Dover verwerkt in de zomerperiode ongeveer 1,7 miljoen passagiers. Daarnaast verwerkt Dover meer zware vrachtwagens dan alle andere Britse havens samen, met dagelijks ongeveer 177 kilometer vrachtverkeer. Door de toegenomen regeldruk zijn de verkeersstromen in de haven echter nog niet teruggekeerd naar de niveaus van vóór de Brexit. Voorafgaand aan het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, kon de haven tijdens piekdagen 15.000 auto's verwerken. Ward verwacht dat het aantal komende zaterdag dichter bij de 10.500 zal liggen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws