Nieuws Actueel

Helmondse blikjesfabriek laat zich nog niet in de kaart kijken

Groot wordt Can Pack in Helmond. Dat kan niet missen als je kijkt naar de enorme hal die verrijst op bedrijventerrein BZOB. Zes hectare wordt bebouwd. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

Peter Scholtes | Foto: René Manders 18 november 2016

Can Pack Helmond 1

Onder het dak komt 38.000 vierkante meter vloeroppervlakte voor productie, opslag en kantoorfuncties, mogen de directeuren Marco Snoeren en Hans-Jan Oskamp vertellen. Moederbedrijf Can Pack Group, met hoofkantoor in Polen en eigendom van een Amerikaanse aandeelhouder, is niet scheutig met informatie.

Produceren

De Helmondse fabriek gaat aluminium blikjes produceren die worden afgevuld door producenten en bottelaars van dranken: bier, fris en energiedrankjes. Namen van klanten of merken noemt Can Pack niet. Hoeveel blikjes de productielijnen in Helmond voor hun rekening gaan nemen, is geheim. Ook over het aantal medewerkers wordt gezwegen. De concurrentie mag (nog) niet wijzer worden gemaakt.

Werving

Komend voorjaar gaat Can Pack starten. De installatie van de productieapparatuur staat voor het einde van het jaar op de rol. Adecco is deze maand de werving gestart voor medewerkers.

"Experts vanuit Polen begeleiden de opstart van de fabriek. Voor nieuwe medewerkers werven we volop in de regio", zegt Snoeren.

Dichter bij de klant

Can Pack bouwt in Helmond zijn dertiende drankblikjesfabriek. "Met deze fabriek komen we dichter bij de klanten in de Benelux te zitten. Helmond is een ideale uitvalsbasis, met een locatie dichtbij de snelweg", stelt Oskamp. Op de vraag of Bavaria toevallig ook klant is, geven de directeuren geen antwoord.

Can Pack is al ruim tien jaar actief op de Nederlandse markt. Tot nu toe worden klanten in de Benelux vanuit Polen en het Verenigd Koninkrijk bediend.

Opkomst

De opening van de dertiende fabriek voor drankblikjes wordt ook gerechtvaardigd door de groei van Can Pack en van de markt. De opkomst van energiedrankjes en Radlers is een drijvende kracht achter de wereldwijde blikjesproductie.

Can Pack is onderdeel van het Amerikaanse F & P Holding Company, met Peter Giorgi als enig aandeelhouder. In 1994 opende het bedrijf de eerste drankblikjesfabriek in Polen.

De Can Pack Group doet ook in kroonkurken, blikken voor voedingsmiddelen en chemicaliën en glazen verpakkingen.

De drankblikjes vormen nog altijd de hoofdmoot voor het meer dan 4000 medewerkers tellende concern dat goed is voor een jaaromzet van ruim 1,4 miljard dollar (1,3 miljard euro).

Gerelateerde artikelen

Eigenzinnig Lavans uit Helmond trekt wereldwijd aandachtHelmonds bedrijf steekt 60.000 soldaten in nieuwe gevechtsjassenMeer winkels zondag open in Helmond