Nieuws Actueel

Hengelose nachthoreca verkoopt fietslampjes

Stappers in de Hengelose binnenstad komen straks bij de politie niet meer weg met excuses over hun weigerende fietsverlichting: vanaf eind deze maand zijn in de Hengelose kroegen overal fietslichtjes verkrijgbaar. Dat meldt de Tubantia.

De Tubantia | Foto: Thinkstock 13 januari 2017

Fiets Thinkstock 4

Flexibele ledlampjes, wit en rood, die gemakkelijk aan het rijwiel kunnen worden bevestigd. De prijs is dezelfde als die van één pilsje.

Nachtburgemeester

Het is een van de eerste acties van de nieuwe nachtburgemeester Tijs Jagers. Hij is momenteel bezig de horeca-ondernemers in de binnenstad te benaderen.

"Ze reageren er heel positief op. Er komt ook nog een promotiepakket bij met posters en standaards. Het is de bedoeling dat de fietslampjes straks in elk café te koop zijn."

Zwols voorbeeld

Het gaat hem om de veiligheid van de fietsers. Jagers hoorde dat zijn collega-nachtburgemeester in Zwolle ook met zo'n projectje aan de slag is en het sprak hem meteen aan. De lampjesactie krijgt financiële ondersteuning van de Stichting Centrummanagement Hengelo. En Plentyparts levert de lampjes. "En het is niet de minste kwaliteit!", aldus Jagers.

> Hengelose horecazaken die graag mee willen doen kunnen mailen: tijs@flaxwax.com