Nieuws Actueel

Heracles boost de business van Wereldlijn Tickets

De telefoon rinkelt doorgaans al non-stop bij Wereldlijn tickets. Maar vorige week was het helemaal gekkenwerk, schrijft Tubantia. Nadat Heracles Almelo op de clubwebsite supporters naar het Almelose bedrijf verwees voor vliegtickets naar Porto, stroomden de aanvragen binnen. "Om half 6 's ochtends belden mensen me al op m'n mobiel, in de mail zaten 181 aanvragen", vertelt Hans Christiaans, eigenaar van Wereldlijn.

Van onze redactie 26 juli 2016

Wereldlijn1

Een vliegreis naar de Europa League-wedstrijd, tegen FC Arouca in de nabijheid van Porto, is moeilijk te regelen voor veel supporters. Zoveel vluchten zijn er niet. Toch heeft Christiaans menig fan van een ticket voorzien.

En voor de selectie van Heracles, inclusief sponsors, regelde Wereldlijn zelfs een heel vliegtuig. Een Boeing 737 met 130 zitplaatsen, om precies te zijn. "Maar zo gemakkelijk is dat niet in deze tijd. Het is hoogseizoen. Vind nu maar eens een vliegtuig", zegt de 64-jarige Christiaans.

Lees verder onder tekst

Trainingskampen

Toch lukte het hem. En hij doet het met veel plezier, want hij is Almelose ondernemer én supporter van Heracles. Nieuw was het niet voor hem, zo blijkt. Wereldlijn organiseert al jaren voetbalreizen voor clubs en supporters. "We werken samen met Trainingskampen.nl, dat voor veel Nederlandse clubs trainingskampen en de reizen naar Europese duels organiseert. Voor hen regelen wij de vluchten. En dat geldt ook voor mensen die een voetbalreis boeken bij VI Travel, naar Engeland bijvoorbeeld."

Wereldlijn is een bijzonder concept. Christiaans begon in 2002 met zijn bedrijf aan de Twentepoort Oost. Op dat moment had hij al ruime ervaring opgedaan in de ticketbranche. Bij reisbureau Rottink bijvoorbeeld. Inmiddels zit hij 43 jaar in het vak en verkoopt hij jaarlijks zo'n 8.000 tot 10.000 vliegtickets. "Een reisbureau is niet te vergelijken met ons bedrijf", zegt Christiaans. "Wij mogen tickets rechtstreeks inkopen bij de vliegmaatschappijen. Dat mogen maar weinig bedrijven in Nederland."

Zijn klantenbestand bestaat voor 95 procent uit de zakelijke markt. Toch vinden ook steeds meer particulieren hun weg naar Wereldlijn. "We kunnen namelijk alles regelen. Ook het verblijf. Mensen die een ticket bij ons kopen, betalen een fee van 25 euro bovenop de ticket bij een low cost en een vaste fee van 45 euro voor overige tickets."

Internet

Zijn grootste concurrent is internet. "Maar wij vinden meer dan een gemiddelde particulier op internet. En bij ons weet je zeker dat alles goed geregeld is, dat je een vliegreis krijgt naar wens en dat alle papieren goed zijn ingevuld. Service, dus. En dat voor een paar tientjes meer. Maar we hebben ook grote reizen georganiseerd voor bedrijven die een onvergetelijk uitstapje wilden. Zo kwam er eens een aanvraag van een bedrijf dat naar het noordelijkste puntje van Finland wilde om het noorderlicht te zien. Daar hebben we alles geregeld. Van de hotels tot het vervoer en de activiteiten, waaronder sneeuwscooters."

Dure tickets

Dat vergt meer voorbereiding. Maar een reguliere vliegreis is bij Wereldlijn zo geregeld. Vliegen is alledaags geworden. "Het eerste ticket dat ik verkocht, was er één van 3.000 gulden naar Australië. Nu heb je al voor 800 euro een retourtje Australië."

Bedrijf: Wereldlijn tickets

Personeel: 4