Nieuws Actueel

WE Customize Bikes bouwt one-of-a-kind mountainbike

Een one-of-a-kind mountainbike die helemaal is afgestemd op jouw wensen? Michel Peyrer en Daniël Coutinho van WE Customize Bikes draaien er hun hand niet voor om. “Waar gewone fietsenzaken ophouden, beginnen wij pas”, vertelt Michel.

Tanja Verkaik | Foto: Tanja Verkaik 13 oktober 2016

Fiets we customize bikes

Fietsmaten Michel en Daniël zijn helemaal idolaat van mountainbiken. Lange tijd reisden ze ieder weekend af naar België of Frankrijk om te downhillen of duizelingwekkende mountainbikeroutes af te leggen. “Alles reden we verrot. Iedere week was er wel iets kapot”, vertelt Michel. Vervangende kwaliteitsonderdelen zijn niet of nauwelijks verkrijgbaar bij reguliere fietsenmakers en daarom besloten zij om hun eigen bedrijf te starten om wel aan die onderdelen te komen. Een loods hadden ze al, waar ze aan hun eigen fietsen en die van vrienden en kennissen sleutelden.

“We zijn niet gebonden aan een leverancier en dus 100 procent onafhankelijk. We doen ook reparaties. Maakt niet uit wat voor mountainbike je hebt”, vertelt Daniël, die daarnaast ook werkt als onafhankelijk fietstechnicus. “En je kunt ook komen ouwehoeren over fietsen. Het is hier soms net een bruin café”, vult Michel aan. Meerdere keren per jaar organiseren de twee vossenjachten voor klanten met obstakels zoals een muurtje met vuur of een slip ‘n slide met yoghurt.

“We doen dit honderd procent met ons hart”, vertelt Michel. Al willen ze zich in de toekomst wel fulltime gaan bezighouden met WE Customize Bikes. Ze dromen van het maken van een eigen product en willen zich ook gaan richten op Cross Country-fietsers. Naast techniek is ook het uiterlijk van de fiets belangrijk. “Als je toch geld uitgeeft aan een goede fiets, zorg dan ‘dat ‘ie er ook een beetje cool uitziet”, zegt Michel.

Daniël: “We kunnen aluminiumonderdelen in elke gewenst kleur maken door middel van anodisering (een elektrochemische behandeling). Op deze manier kun je een fiets helemaal naar jouw smaak pimpen.”

De twee bouwen ook mountainbikes op maat. Dat duurt een maand of twee en daarvoor ben je minimaal wel 3500 euro kwijt. WE Customize Bikes richt zich op fanatieke mountainbikers. “Het enige dat we nog missen in Den Haag is een berg”, grapt Peyrer.

Van 21 tot en met 24 oktober is WE Customize Bikes vertegenwoordigd op fietsbeurs Bike MOTION Benelux in de Jaarbeurs in Utrecht.

WE Customize Bikes is te vinden aan de Prisma 15E. Open op donderdagavond en op afspraak.