Nieuws Actueel

Het nieuwe buurtcafé voor ijsliefhebbers: YoYo’s Ice Corner

Na een onafgeronde studie docent maatschappijleer vond Youssra el Ghoulbzouri (20) zichzelf oud genoeg en begon ze er één met hulp van vooral haar vader, schrijft Het Parool.

Eva Oosterveld | Foto: 14 september 2016

CO PS Open Yoyos Ice Corner Rijnstraat58 5 7

Haar YoYo’s Ice Corner – YoYo’s Ice staat voor Youssra’s Yoghurt en Ice – is op de hoek Rijnstraat/Vrijheidslaan in Amsterdam. Gewaagd, zo dicht bij ijskoningen Pisa en Venetië en sinds enige tijd ook IJsland Smaakmakers. Toch komen er genoeg mensen bij haar een ijsje eten. Behalve bloedsinaasappel, cheesecake-bosvruchten en koffie zijn er 21 andere smaken (bolletje voor 1,50 euro).

Ouderwets

El Ghoulbzouri maakt het ijs in een ouderwetse ijsmachine, waar ze het met een grote spatel uitschept. De machine kon ze, net als veel andere spullen, overnemen van een ijssalon in Dordrecht die ermee ophield. Het hoekpand liet ze flink verbouwen. De prijslijst en muurschilderingen (ijs en yoghurt) van Esther Walter maken het af. Aan de yoghurtkant kunnen klanten een bakje samenstellen en kiezen uit magere, volle of frozen yoghurt met bramen, kiwi, dadels, chocola, walnoten en meer (klein met drie toppings (3,75 euro of groot met vier toppings, 4,50 euro).

Ook zijn er yoghurt specials, zoals Stunning Berry (klein 3,50 euro en groot 4,25 euro) met aardbei, stroopwafel, amandelschaafsel en karamelsaus. In de winter blijft de yoghurtbar open, het ijs wordt vervangen door broden en broodjes. De koffiemachine zal dan zorgen voor warme dranken.