Nieuws Actueel

Heylen wil snel starten met bouw op XL Park Almelo

T-Port Logistics Campus. Het is nog de werktitel. Maar wat de naam ook gaat worden, Groep Heylen wil in ieder geval zo snel mogelijk beginnen met de bouw van twee enorme hallen voor logistieke dienstverlening in Almelo, volgens De Twentsche Courant Tubantia. Op XL Businesspark bouwt Heylen 180.000 vierkante meter. Op termijn komen hier meer dan duizend mensen te werken.

Wim Goorhuis | Foto: Annina Romita 8 december 2016

Wim heylen annina romitas

Met dank aan de Nederlands-Belgische handelsmissie in Atlanta. Het bedrijfsleven uit beide landen was vorig jaar samen met premier Mark Rutte naar de Verenigde Staten afgereisd om zich daar te presenteren. Op deze beurs maakte Wim Heylen van Groep Heylen, hernieuwd, kennis met regionaal bedrijventerrein XL Businesspark. Inmiddels heeft het bedrijf een intentie-overeenkomst gesloten voor de bouw van 180.000 vierkante meter logistiek vastgoed. Op termijn komen hier naar verwachting duizend mensen te werken.

Nee, het is niet het projectbureau van XL geweest dat het contact heeft gelegd met Heylen. Die eer gaat naar Mark van Onna van Port of Twente. Dit samenwerkingsverband van logistieke ondernemers en overheid in Twente had een stand op die Amerikaanse beurs. Toeval bestaat niet: buurman was Groep Heylen. Wim Heylen is een industriële investeerder in bedrijven en vastgoed. "We bouwen en ontwikkelen logistiek vastgoed. We zorgen ook zelf voor de verhuur", zegt de oprichter.

Tweede kwartaal

Groep Heylen wil vlot aan de slag in Almelo. Mogelijk kan er in het tweede kwartaal van volgend jaar al worden begonnen met de bouw. "We merken dat beslissingstrajecten van klanten steeds korter duren. Op het moment dat je iets kunt bieden waar ze direct aan de slag kunnen, heb je een voorsprong." Die eerste klant is belangrijk, zegt Caspanni. "Maar als die er eenmaal is, dan kan het snel gaan. Dan gaat Heylen meer bouwen dan nodig is. 'Vooruit bouwen' noemen ze dat. Zodat je iets concreets kunt laten zien aan de beslissers."

Lees het volledige interview in De Twentsche Courant Tubantia.