Nieuws Actueel

Hoe kun je security-risico’s wegnemen en verminderen

Angst zaaien en dreigen voeren vaak de boventoon als het gaat om cybersecurity. Sincerus doet niet aan ‘fast food security’, waarbij op korte termijn dure maatregelen genomen worden maar die op de lange duur geen meerwaarde bieden.

Eddy van der Ley 21 april 2017

Sincerus 2

Van alle investeringen door bedrijven in ICT wordt minder dan 1% gebruikt voor cybersecurity. De Nederlandse Cyber Security raad adviseert om dit naar minimaal 10% op te hogen. Waarom? Omdat de wereld van security en cybercriminaliteit enorm dynamisch is en continue veranderd. Op een conventionele manier beveiligen is dus niet meer afdoende. Dreigingen komen soms uit een hoek die je niet verwacht zoals vanuit smart-apparatuur als koelkasten en tv’s.

Lees ook: Cybersecurity: ondernemer onderschat bedrijfsrisico’s

Ethische hackers kunnen kwetsbaarheden aantonen

Sincerus redeneert vanuit risico’s voor bedrijfsprocessen van een klant. Wat is nu écht belangrijk en hoe kun je security risico’s wegnemen of verminderen. Het bedrijf heeft ethische hackers in dienst die de kwetsbaarheden van systemen aantonen en daarbij pragmatisch advies geven hoe verbeteringen aan te brengen zijn. Maar bovenal kunnen zijn een bedrijf bezig laten zijn met waarvoor het bestaat.