Nieuws Actueel

Hogere opening beurzen verwacht, ogen gericht op Air France-KLM

De Europese aandelenmarkten gaan dinsdag naar verwachting hoger openen, geholpen door de positieve stemming op Wall Street maandag. De zorgen over het eerdere besluit van oliekartel OPEC+ om de productie verder te verlagen, lijken wat naar de achtergrond verdwenen. Eerder wakkerde die maatregel de vrees voor inflatie opnieuw aan.

ANP 4 april 2023

ANP040423072 1

Op het Damrak staan aandelen Air France-KLM in de belangstelling na de aankondiging van Schiphol om de luchthaven 's nachts te sluiten. Schiphol wil dat er geen vliegtuigen opstijgen tussen 00.00 uur en 06.00 uur en dat er tussen middernacht en 05.00 uur geen toestellen landen. Dat moet volgens het bedrijf tot een "stillere, schonere en betere luchtvaart" leiden.

Beleggers houden dinsdag ook de naar verwachting laatste jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Credit Suisse in de gaten. De geplaagde Zwitserse bank wordt noodgedwongen overgenomen door zijn grotere concurrent UBS. De bank komt dan oog in oog te staan ​​met aandeelhouders, die niet mochten stemmen over de overname van omgerekend 3 miljard euro.

Sligro

Bij de kleinere bedrijven in Amsterdam komt Sligro mogelijk in beweging. Het groothandelsbedrijf heeft van de Belgische mededingingsautoriteiten goedkeuring gekregen voor de overname van een deel van de Belgische winkels van Metro. Daardoor is het vrij zeker dat de overname doorgaat.

Veevoerbedrijf ForFarmers maakte bekend dat het zijn Belgische mengvoeractiviteiten verkoopt aan het agrarische bedrijf Arvesta. ForFarmers krijgt 25 miljoen euro voor de activiteiten.

Olieprijs

De olieprijs ging verder omhoog, na de forse stijging maandag. De OPEC+ wil met de productieverlaging van meer dan een miljoen vaten per dag vanaf mei de prijzen stutten. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent meer op 80,92 dollar. Brentolie werd eveneens 0,6 procent duurder, op 85,44 dollar per vat.

De euro was 1,0888 dollar waard, tegen 1,0892 dollar bij het slot van de Europese beurzen maandag.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws