Nieuws Actueel

Hoop op detailhandel in oud postsorteercentrum

PostNL hoopt erop dat de gemeente Utrechtse Heuvelrug toestaat, dat in het voormalig sorteercentrum op het bedrijventerrein Vossenstein in Doorn detailhandel wordt toegestaan. Het pand van PostNL aan de Velperengh staat al anderhalf jaar leeg en werd eerder al sterk in prijs verlaagd, zo schrijft het AD.

Rose Carry Lokin 30 juli 2016

Postsorteercentrum

De huidige bestemming van het voormalig sorteercentrum is bedrijventerrein. Omdat PostNL het pand liever kwijt dan rijk is en de bedrijfsruimte niet wil laten verpauperen verzoekt het de gemeente Utrechtse Heuvelrug mee te werken aan een bestemmingswijziging. Door er reguliere detailhandel toe te staan denkt PostNL het pand sneller aan de man te brengen. Aanvankelijk werd het bijna 1300 vierkante meter tellende sorteercentrum voor twee miljoen euro aangeboden op Funda in Business.

Inmiddels is de vraagprijs flink gezakt. Momenteel staat het jonge pand dat in 2007 werd opgeleverd voor een kleine 1,2 miljoen euro te koop. Naast een grote bedrijfsruimte zijn er onder andere kantoren, een kantine, meerdere sanitaire voorzieningen, 34 parkeerplaatsen en diverse los- en laadruimten.

AmerongenPostNL onderbouwt het verzoek voor bestemmingswijzing door onder andere te verwijzen naar het bedrijventerrein Amerongen.

Hier is, naast bedrijven in de bouw, reparatie en handel, ook een sportschool gevestigd. Daarnaast ligt er voor het Amerongse bedrijventerrein een aanvraag voor het vestigen van een evenementenhal voor veilingen en festiviteiten. Ook wijst PostNL erop dat traditionele productiesectoren zoals industrie, bouwnijverheid en transport niet sterk vertegenwoordigd zijn in de Heuvelrug. Daarom is de kans klein dat PostNL een koper vindt in die tak van bedrijvigheid.

KleinschaligTot slot meldt het postsoorteerbedrijf dat er de laatste jaren veel meer vraag is naar kleinschalige bedrijfsruimten, terwijl het voormalige sorteercentrum aan de Velperengh 1300 vierkante meter telt.

De gemeente meldt dat ze een retaildeal heeft gesloten. Dit houdt in dat er niet op andere plekken dan in de winkelstraten van de dorpen detailhandel gevestigd mag worden. ,,Maar ik snap het verzoek van PostNL wel. Daarom gaan we het verzoek goed beoordelen'', aldus burgemeester Frits Naafs.