Nieuws Actueel

Horeca bij Turkse bakker in Deventer toegestaan

De Turkse bakkerij aan de Boxbergerweg mag ook warme saucijzen- en pizzabroodjes verkopen die ter plekke worden genuttigd, zo blijkt uit een definitieve uitspraak van de Raad van State.

Van onze redactie 25 februari 2016

Bakkerbroodjes1065

Daarmee veegt de Raad de laatste bezwaren van een naburige pizzabakker van tafel. Die stapte eerder naar de rechtbank omdat hij de twee tafeltjes met acht stoelen in Anadolu Bakkerij in strijd vond met de winkelbestemming. De Zwolse bestuursrechter gaf de pizzabakker aanvankelijk gelijk.

BestemmingsplanDe Deventer gemeenteraad bleef evenwel niet stil zitten en zette een bestemmingsplan op stapel waarbij dit soort bakkerijen en andere winkels een paar horecatafeltjes in de zaak mogen neerzetten. Intussen verleende de gemeente Anadolu een vergunning voor de horecauitstalling. Daartegen maakte de buurman geen bezwaar, waardoor Anadolu inmiddels over een onherroepelijk horecavergunning beschikt.

UitspraakDe Raad van State merkt in de uitspraak op dat de naburige pizzabakker en diens raadsman tijdens de rechtszitting vorige maand niet kwamen opdagen en daardoor een kans om een toelichting te geven voorbij hebben laten gaan.