Nieuws Actueel

Horeca boos over 'eenrichtingsverkeer'

Horeca Hulst in PZC: "Weigeren van gasten en sluiting terrassen draagt niet bij aan veiligheid tijdens uitgaan."

Sheila van Doorsselaer 25 maart 2016

Horeca Boos Sluiting

De cafébazen in de binnenstad van Hulst zijn fel tegen het invoeren van 'eenrichtingsverkeer' in kroegen en het sluiten van de terrassen om 03.00 uur. Het zijn twee van meerdere maatregelen waarmee burgemeester en wethouders de Algemene Plaatselijke Verordening willen aanscherpen om zo de veiligheid in het uitgaansgebied te verhogen.

EenrichtingsverkeerZo ver als een 'hard sluitingsuur' wilde het college niet gaan, omdat dit op te veel verzet stuitte bij de horeca. Daarom is, volgens het college, in overleg met het horecabestuur gekomen tot een compromis: eenrichtingsverkeer. Dat houdt in dat na 03.00 uur stappers alleen nog maar een café uit mogen, maar er niet meer in. Ook moeten de terrassen na 03.00 uur sluiten.

"In het overleg dat wij met de burgemeester hadden, hebben wij juist ook gezegd dat wij eenrichtingsverkeer helemaal niet zien zitten, maar hij probeert het er nu toch door te krijgen", zegt Ben Picavet, voorman van Horeca Hulst.

Verkapte harde sluitingstijd"De gemeente moet de verantwoordelijkheid voor raddraaiers en vechtersbazen niet bij ons willen leggen. Wij corrigeren ze binnen en op het terras. Buiten is het niet ons pakkie-an. En wat moeten wij straks met onze rokers? Op het terras mogen ze niet meer. Dan kunnen ze op een bankje aan de overkant gaan zitten vervelen." De cafébazen vinden het eenrichtingsverkeer een verkapte harde sluitingstijd.

Picavet: "En je krijgt nachtelijk 'alcoholverkeer' naar kroegen buiten de binnenstad en in de rest van de gemeente, want voor hen gelden deze regels niet. Wij vinden dat de veiligheid door deze maatregelen niet gaat verbeteren, het lost uiteindelijk niks op."

CameratoezichtHet invoeren van cameratoezicht in het uitgaansgebied van Hulst vindt Picavet overigens wel te prijzen. "Al komt die maatregel niets te vroeg. Wij hebben zelf in de cafés al heel lang camera's hangen."

Picavet is zo ontevreden over het voorstel van het eenrichtingsverkeer en het sluitingsuur voor terrassen dat hij namens de horeca in Hulst gaat inspreken tijdens de commissie ABZ van donderdag 31 maart om 19.00 uur.