Nieuws Actueel

Horeca Breda mag 24 uur per dag open tijdens Serious Request

De horeca in het Bredase centrum krijgt de mogelijkheid om 24 uur per dag open te zijn in de week dat het Glazen Huis in Breda staat in verband met 3FM Serious Request. Dat schrijft BN De Stem.

Paul Verlinden | Foto: ANP 7 december 2016

Serious 1065

Er zijn wel voorwaarden verbonden aan de langere openingstijden. Zo moet er minimaal één portier aan de deur staan en er mag er geen overlast zijn voor omwonenden. Horecaondernemers die langer open willen blijven in de betreffende week (18 tot en met 24 december) moeten zich voor 14 december aanmelden via het emailadres 3FMseriousrequest@breda.nl.

De verwachting is dat het Glazen Huis dagelijks 70.000 tot 100.000 extra bezoekers naar Breda brengt. Mede daarom komen er pop-up-poorten rondom het voetgangersgebied te staan. Deze poorten markeren de doorgang en bieden de mogelijkheid om de bezoekersstromen te reguleren. Bij de pop-up-poorten staan medewerkers.

Toegangspas

Op momenten van grote drukte kan het zijn dat de poorten om reden van veiligheid dichtgaan. Bewoners en medewerkers van bedrijven in de binnenstad kunnen een toegangspas krijgen waarmee ze met voorrang worden doorgelaten als de poort gesloten is.

Er worden diverse maatregelen genomen voor mensen die met de auto of fiets de stad bezoeken. Er komen drie extra fietsenstallingen op de Prinsenkade, bij Park Valkenberg (vlakbij Willemsbrug) en bij de Oude Vest (voor de bibliotheek). Voor mensen die zich per auto laten afzetten in het centrum is er een speciale kiss & ride-strook in de Adriaan van Bergenstraat, te bereiken via de Prinsenkade. Verder is er een park- en pendelservice voor mensen die Breda per auto bezoeken. Vanaf de P5-parking bij NAC Breda en Breepark (aan de A27) vertrekken iedere 15 of 30 minuten (afhankelijk van de drukte) pendelbussen naar de binnenstad.