Nieuws Actueel

Horeca heeft er zin in

Horecazaken in Westland zijn massaal aan het verbouwen. Waar in Naaldwijk Mirell een maand dichtgaat voor een uitbreiding, wordt in 's-Gravenzande door de eigenaren van eetcafé De Witte hard gewerkt aan een serre. Ook openen de ondernemers een nieuwe vestiging in De Lier, aldus het AD.

Rianne Heus | Foto: Thierry Schut 22 februari 2016

Horeca Verbouwen

Als alles goed gaat, opent de nieuwe zaak van Flip en Stef Adrichem in De Lier medio mei. Maar dat is nog ver weg; het pand aan de Karel Doormanlaan, voormalig café De Westlander, wordt eerst compleet leeggehaald, voordat de Lierenaren aan de inrichting van het nieuwe eetcafé kunnen beginnen. Flip en Stef zijn ook mede-eigenaar van eetcafé De Witte in 's-Gravenzande. "Ik wilde al langer een zaak beginnen in De Lier en toen dit te koop kwam dacht ik: 'Die kans moet je niet laten lopen'. Dus zijn we ervoor gegaan", vertelt Flip.

Zaken gaan goedIn het Lierse pand komt hetzelfde concept als in de zaak aan het Marktplein in 's-Gravenzande, waar toevalligerwijs ook verbouwd wordt. "De zaken gaan goed, maar dit is echt toeval. In 's-Gravenzande bouwen we een serre. Daar waren we al langer mee bezig, maar nu zijn de vergunningen rond. Maar ik denk wel dat het over het algemeen beter gaat met de horeca in Westland."

Dat geluid beaamt voorzitter van Horeca Westland, Piet Brederoo. De eigenaar van de Slimmerick in Naaldwijk is positief gestemd. "Mensen willen weer naar buiten. Ze gaan sneller een hapje eten. Kijk naar het Naaldwijkse Wilhelminaplein waar Mirell weer flink gaat uitbreiden. Dat zijn zeker tekenen van een goede economie."

WinkeliersMaar wat voor de horeca geldt, is anders voor de winkeliers. Naaldwijk moet het sinds deze week zonder V&D stellen. Toch is Brederoo niet bang dat dat van invloed is op de aantrekkingskracht van het centrum. "Laat ik voorop stellen dat het natuurlijk niet goed is voor De Tuinen. We hopen op een oplossing, maar ik denk niet dat Naaldwijkse horeca hier wat van gaat merken."