Nieuws Actueel

Horeca komt met noodnummer om hoge energieprijs: 'Ondernemers kunnen het niet langer alleen dragen'

De horeca komt met een speciaal nummer waar ondernemers hun problemen en verhalen kwijt kunnen nu de energieprijzen de pan uit rijzen. Het nummer, dat door de Horeca Alliantie is ingesteld, is een reactie op de miljoenennota van het kabinet. Daarin ontbreekt het volgens de ondernemerslobby aan enig zicht op verlichting van de energienood van duizenden restaurants, cafetaria’s en andere horecabedrijven.

Van onze redactie 22 september 2022

Horeca energie noodnummer

Lees ook: Gasverbruik gehalveerd maar energiekosten verdrievoudigd: horecaman Jurrian wacht barre winter

Horecaondernemers in energienood kunnen hun persoonlijke verhaal of gedachte kwijt via sms en Whatsapp op 06-119 25 907 en via e-mailadres info@horecainnood.nl.

Lees ook: Hoe los je het gebrek aan horecapersoneel op? ‘Denk met ze mee, wat is hun droom?’

De eerste horecabedrijven hebben inmiddels voorgoed hun deuren gesloten vanwege de hoge energiekosten, aldus de samenwerking van Chinees-Aziatische restaurants (VCHO), snackbars (ProFri) en horecagilde NHG die circa 3000 horecaondernemers in Nederland vertegenwoordigt.

De ondernemers wijzen erop dat de energienota al begin dit jaar sterk opliep. Politieke keuzes - de sancties tegen Rusland - hebben de factuur verder omhoog gejaagd. ,,De sancties zijn begrijpelijk, maar de horeca kan de directe gevolgen niet langer alleen dragen", zo klinkt het. ,,Inmiddels is duidelijk dat pas op z’n vroegst in november eventuele overheidsmaatregelen bekend zijn om het energieleed te verzachten. Voor veel horecaondernemers kan het dan al te laat zijn."

Lees ook: Hoge gasprijs: bij dit restaurant betaal je nu energietoeslag van 2,50 euro per diner

Het noodnummer zal, afhankelijk van het aantal meldingen, in eerste instantie vijf weken beschikbaar blijven. De binnengekomen reacties worden gepubliceerd en gebundeld voor politiek Den Haag.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws