Nieuws Actueel

Horeca Marktplein 's-Gravenzande uit voorzorg dicht

Horeca-ondernemers aan het 's-Gravenzandse Marktplein sluiten vanavond uit voorzorg hun zaken omdat ze onrust verwachten rondom de raadsvergadering over de komst van een AZC. Dat bericht het AD.

Rianne Heus 16 februari 2016

Pegidavoertactie

De sluiting gebeurt op eigen initiatief zo laten de ondernemers weten. “Gisteravond is er overleg geweest met de gemeente Westland. Daaruit bleek dat de gemeente een aantal ADO-supporters verwacht en eventuele oproer," zegt Bart van der Helm, eigenaar van restaurant De Witte. "Wij zitten daar gewoon niet op te wachten. Dus we hebben zelf besloten om deze dinsdagavond dicht te blijven."

Restaurant De Buren blijft ook uit voorzorg dicht. “Zekerheid voor alles," zegt een medewerker. “Na de lunch gaan we meteen dicht." De deuren van cafetaria De Parel blijven ook gesloten. Linda Franke, eigenaresse van de bar Plein 1959, laat weten sowieso op dinsdagavond dicht te zijn. “Maar ik ga voor de zekerheid wel even mijn spulletjes binnenhalen en de camera's op scherp zetten, voor het geval er wat gebeurt." Vluchtelingen De gemeente Westland verwacht dinsdagavond grote belangstelling voor de raadsvergadering in het voormalige gemeentehuis in 's-Gravenzande. De gemeenteraad vergadert er over het collegevoorstel om in Wateringen 275 vluchtelingen te huisvesten in een zogenoemd Polenhotel in Wateringen voor een periode van tenminste twee jaar. Eventuele bezoekers van de raadsvergadering moesten zich van te voren melden. In totaal hebben 94 mensen zich gemeld. Vijftien mensen zullen inspreken. Er zijn van te voren geen demonstraties aangemeld bij de gemeente. Wel heeft Pegida al via sociale media laten dat er aanhangers van de extreemrechtse club aanwezig zullen zijn. Waakzaam De gemeente Westland is op de hoogte van de komst van de aanhangers van de extreemrechtse organisatie Pegida, maar wil niets zeggen over de beveiliging en politie-inzet voor vanavond. “De gemeente en politie zullen altijd waakzaam optreden," aldus een woordvoerder. In de nacht van maandag op dinsdag gooiden onbekenden vier ramen in van het oude stadhuis in 's-Gravenzande.