Nieuws Actueel

Horeca-stel begint wijkcafé Bottendaal

Nijmegen Lokaal de Ruyter, zo heet het café in Bottendaal dat voorheen De Kroeg was. De nieuwe uitbaters zijn Jean-Paul Pardoel en Rosmijn Raanhuis.

De Gelderlander | Foto: Pixabay 11 augustus 2016

Netherlands 1345858 1920

Het horeca-stel heeft al twee horecazaken in Nijmegen-Oost. Een wijkcafé beginnen, was een zeer bewuste keuze.

Pardoel: "In de wijk heb je binding met de gast. Ik heb ooit op de Grote Markt een café gehad. Nu slibt de stad dicht met lunchzaken. We kijken in wijken waar nog geen horeca zit, de Indische buurt bijvoorbeeld."

Vijf jaar geleden begonnen Pardoel en Raanhuis met Proeflokaal Beij Ons aan de Daalsedwarsweg, ooit buurtcafé Het Hoekje. Twee jaar geleden namen ze café Meneer Dijkstra over, dat nu eetcafé Hobbema is, op de hoek van de Hobbemastraat.

En nu hebben ze dus het café aan de Ruyterstraat. Dat kwam eigenlijk zakelijk en privé net iets te vroeg op hun pad, zegt Pardoel. Maar dit was een kans die ze niet wilden laten lopen.