Nieuws Horeca

57e Burger King start op plaats van Van der Valk Gilze

Met de opening van Burger King op de plek van het oude wegrestaurant van Van der Valk aan de A58 is een volgende stap gezet in de opmars van de hamburgerketen in Nederland. Dat schrijft BN/DeStem.

BERRY VAN DER HEIJDEN | Foto: Else Loof 25 augustus 2017

Burgerking elseloof

Met de opening van Burger King op de plek van het oude wegrestaurant van Van der Valk aan de A58 is een volgende stap gezet in de opmars van de hamburgerketen in Nederland.

,,Dit is nummer 57 en we willen boven de 200", zegt Francisco Molina van Burger King Europa.

Lees ook: Gezond tegenwicht tegen McDonald's

Francisco Molina kwam er speciaal voor uit Zwitserland. Hij verwacht met de opening van de Burger King in Pitstop 58 waar al een Subway zit en La Place over een week of vier tot zes de deuren opent, via foodcourts en franchise een goudmijn te hebben aangeboord. Doel is concurrentie voor de 246 restaurants van McDonald's.

Daar wil Martien Heinrichs van GR8 investments, dat hij met twee andere kleinkinderen van grondlegger Gerrit van der Valk heeft opgericht, best in mee. Voor de ambitieuze ondernemers is dit de zesde Burger King die ze exploiteren.

Net als Subway en La Place huren ook zij de ruimte van Hotel Van der Valk Gilze-Tilburg. Directeur Jan van Poppel van deze vestiging en Thijs van der Valk - ook kleinzoon van Gerrit - die de verandering leidt, waren dan ook in hun nopjes.

Omvorming

De omvorming naar een foodcourt is een antwoord op de moderne reiziger die niet meer in een restaurant langs de snelweg gaat zitten, maar kiest voor een snelle hap. Deze Burger King is de op vijf na grootste van Nederland met ruim 500 vierkante meter en 132 zitplaatsen.

Molina licht toe dat gekozen is voor het nieuwe concept: grote ramen en aardkleuren. ,,In Nederland is het vaak koud. Als je langskomt zie je warm licht en warme kleuren en dat trekt moeders met kinderen aan blijkt uit onderzoek."

Gisteren zijn grote billboards langs de snelweg geplaatst. De Van der Valk Mast met de Toekan krijgt het logo van Burger King. Johan van Esch en zijn zoon Lex uit Moergestel hebben al die reclame niet nodig. ,,Wij zijn echte Burger King-fans", zegt hij en schuift lege bordjes opzij. ,,Ik had afgelopen weekend op de site gelezen dat deze open zou zijn. Mijn vrouw en dochter ging shoppen en wij moesten maar zien wat we gingen eten. Dat was een goed voorstel", zegt hij met een brede lach.

Dit is nummer 57 en we willen boven de 200

Francisco Molina, Burger King Europa