Nieuws Horeca

De Boer Zoekt Vrouw-boeren en hun bedrijven

Een viskweker uit Zambia, een veehouder uit Frankrijk, een varkenshouder uit Roemenië en twee boeren uit de Verenigde Staten en Canada. Dit zijn de vijf agrarische ondernemers die meedoen aan Boer zoekt Vrouw Internationaal.

De Ondernemer | Foto's: Linelle Deunk 12 maart 2017

Boermarc

Marc (37)

Marc heeft een viskwekerij opgezet in Zambia, een land dat volgens hem zeker niet moet worden gezien als vakantieparadijs. "Je moet je goed aanpassen aan de Afrikanen. En je moet zeker niet materialistisch zijn." Het vervelendste van zijn werk vindt hij het corrigeren van mensen. "Ik heb 50 man personeel onder me. Je moet veel geduld hebben met Afrikanen, en soms hebben ze een schop onder de kont nodig."

Lees ook: Boer Geert: Boer Zoekt Vrouw verdubbelde mijn omzet

Olke (51)

Boer Olke heeft een melkveehouderij met 1400 koeien en ongeveer 1200 stuks jongvee in Texas. Hij is trots op het feit dat hij nog boer is. "Ik ben een paar jaar geleden bijna ten onder gegaan, maar ik ben er toch weer bovenop gekomen."

Lees ook: Boer Zoekt Vrouw: en opeens ben je boerin

Herman (24)

Herman heeft in Frankrijk een melkveebedrijf met ongeveer 150 koeien. Hij vindt 'bijna alles' leuk om te doen op zijn bedrijf. "Maar hooien vind ik het allerleukste. Dat kan alleen als het mooi weer is."

Riks (39)

Riks heeft een melkveehouderij en vleeskoeien in Canada. Hij is trots dat hij het heeft gered in het buitenland. "Met de beperkte financiële middelen die ik had, heb ik hier een mooi bedrijf opgebouwd."

David (27)

David wil een varkenshouderij opzetten in Roemenië, waar volgens hem veel kansen liggen voor een startende ondernemer. "Ik voel me gelukkig als ik door een perceel loop waar de gewassen er goed opstaan. Maar ook straks als het bedrijf is gebouwd en het staat er, dan kan ik daar ook van genieten."

Je moet je goed aanpassen aan de Afrikanen. En je moet zeker niet materialistisch zijn

Boer Marc