Nieuws Horeca

Het Brouwhuis Breda: alle ruimte is verhuurd

In het centrale gebouw van de oude brouwerij aan de Ceresstraat wordt hard gewerkt aan de inrichting van een café-restaurant. Het Brouwhuis Breda, zoals de zaak gaat heten, komt in het deel waar de koperen ketels nog steeds staan.

PAUL VERLINDEN | FOTO: EDWIN WIEKENS/PIX4PROFS 22 maart 2017

IMG0387

Alle bedrijfsruimte in Het Brouwhuis aan de Ceresstraat in Breda is verhuurd. Ook voor de dertien huurappartementen, die in oktober worden opgeleverd, is veel belangstelling. Dat zegt Arthur Teuwen van TTRR, de eigenaar van het complex.

Diverse bedrijven

Het Brouwhuis is het centrale deel van de oude Oranjeboom-brouwerij. Er zijn al diverse bedrijven gevestigd. Binnenkort komen daar nog vier ondernemingen bij: Penta Trading (diervoeding), reisbureau Talisman, Penn & Ink (kleding) en Timing Uitzendbureau.

Café-restaurant

,,Er zijn nog twee bedrijven, waar ik de naam nog niet van kan noemen, die schriftelijke of mondeling toezeggingen hebben gedaan", aldus Teuwen. In het gedeelte waar de oude koperen ketels van de brouwerij zijn blijven staan, wordt momenteel een café-restaurant ingericht, dat naar verwachting begin mei opengaat. Het krijgt de naam Het Brouwhuis Breda. Het is een zusterbedrijf van Beers & Barrels, dat al twee zaken in Utrecht heeft.