Nieuws Horeca

HR-duo koopt multifunctioneel café in Hertme

Jory en Martin Kappert, HR-adviseurs van beroep, wilden al langere tijd iets voor zichzelf beginnen. Hoe of wat precies, dat was nog niet duidelijk. Maar met de aankoop van Café Liedenbaum begint de droom langzaam een vastere vorm te krijgen, zo staat in Tubantia.

LOES GEERDINK | Foto: FRANS NIKKELS 24 oktober 2017

Jory en Martin Kappert HR adviseurs hertme

Jory runt al langer een webwinkel waar ze spulletjes voor in huis verkoopt, en bijzondere kinderkleding. Sinds anderhalf jaar heeft ze een mini-winkeltje in de slijterij van Liedenbaum. Wanneer het echtpaar bij toeval hoort dat het café zelf te koop staat, is het zaadje geplant. Een café op zich, is niet hun ambitie, maar het pand biedt allerlei mogelijkheden.

Lees ook: Overijssel investeert in jonge doorzetters familiebedrijven

Project voor ernaast

Bedrijfsuitjes met, bijvoorbeeld, een workshop voor personeel en aansluitend wandelen in de fraaie omgeving van Hertme, kunnen prima worden georganiseerd in de zaal van het café. Voorlopig is dat toekomstmuziek. Eerst moet het pand worden verbouwd, daarna worden de ideeën verder uitgewerkt. Beiden hebben een baan, en willen daarmee doorgaan. Liedenbaum wordt een project ernaast, dat langzaam moet groeien.

Dat Jory op dit moment zwangerschapsverlof heeft, nu ze net van hun vierde kindje is bevallen, komt wel goed uit. Al had ze de koop van het café graag wat eerder afgerond. Nu is het nog maar de vraag of het gezin verhuisd is, wanneer zij zich moet melden voor de eerste werkdag, in januari.

Stap voor stap

Het feit dat het gezin er kan gaan wonen, maakt het project haalbaar. Al is de financiering van alle plannen nog niet rond. Alle reden voor het stel om stap voor stap te werk te gaan. Allereerst moet het installatiewerk van het huis en het café flink onder handen worden genomen.

De slijterij, waar Jory nu Hof in Huis runt, wordt straks bij het woonhuis getrokken. Het winkeltje verhuist naar het huidige café. Dat zal op zaterdag en zondag opengaan, met een leestafel waar de heren zich kunnen vermaken, wanneer de dames op zoek gaan naar een schattig jurkje van King Louie of Le Pep. Dat alles met thee, koffie en wat lekkers erbij. Als de lente aanbreekt, en de fietsers door de bosrijke omgeving trekken, willen de Kapperts ook het terras in gebruik nemen.

Workshops, HR-cursussen en uitjes

Daarnaast staan workshops in de planning. Jory doet veel aan handlettering: met sierletters teksten, quotes of kaarten maken. Daar wil ze les in geven. Collega's van de zorginstelling waar ze werkt, hebben al laten weten dat zij ook creatieve cursussen willen geven. "Het wordt een soort creatieve ontmoetingsplek", zegt Jory.

En dan zijn er de personeelsuitjes en HR-cursussen die Martin en Jory op termijn hopen te organiseren. "We hebben het idee om het ondernemerschap verder uit te breiden, maar we weten nog niet precies waar en wat. Teamuitjes, seminars, vergaderingen, dat past prima in de zaal. Met Buitensport Zenderen vlakbij en allerlei wandelroutes. Een stukje rust midden in het groen, prima om balans te vinden tussen werk en privé."

Een stukje rust midden in het groen, prima om balans te vinden tussen werk en privé

Jory Kappert