Nieuws Horeca

Koninklijke Horeca vangt bot: Staat hoeft coronamaatregelen niet te versoepelen

De Nederlandse staat hoeft de coronamaatregelen in de horeca niet te versoepelen. Dat is de uitspraak van de rechter in het kort geding dat brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) had aangespannen. Volgens KHN zijn de maatregelen die gelden in de horeca veel strenger dan noodzakelijk en daarom wilde branche zo snel mogelijk versoepelingen.

De Ondernemer / ANP 21 augustus 2020

Hkn corona versoepeling staat rechter

Toeristen in een eettentje aan de hoofdstedelijke Damstraat. Foto: ANP

In het kort geding eiste KHN dat in cafés, restaurants en andere horecagelegenheden de afstandsnorm van anderhalve meter zowel binnen als buiten niet zou moeten gelden voor groepen tot en met negen personen. Ook zou deze norm niet moeten gelden voor zitplaatsen op terrassen, eventueel na een gezondheidscheck vooraf. Daarnaast eiste de ondernemersvereniging dat de overheid met 'objectieve criteria' zou komen op basis waarvan versoepelingen voor de horeca in de toekomst zouden plaatsvinden. Ook dat wees de rechter af.

''Dit vonnis is een klap in het gezicht van veel horecaondernemers en slecht nieuws voor de sector, omdat er dus nog steeds geen perspectief is''

Robèr Willemsen, voorzitter KHN

KHN wil met overheid blijven praten over versoepeling

KHN is teleurgesteld. ,,Dit vonnis is een klap in het gezicht van veel horecaondernemers en slecht nieuws voor de sector, omdat er dus nog steeds geen perspectief is", zegt voorzitter Robèr Willemsen. De brancheorganisatie wil met de overheid blijven praten over mogelijke versoepelingen van de coronamaatregelen. ,,Daarnaast blijven we strijden voor een beter financieel steunpakket", aldus Willemsen.

Lees ook: Won Yip over nieuwe lokale coronamaatregelen: ‘Het kalf is verdronken en we zijn vogelvrij’

De zaak diende op 23 juli en ter zitting werd besloten dat de partijen weer in gesprek zouden gaan. Later heeft KHN de rechter toch om een uitspraak gevraagd. De motivering van de uitspraak volgt uiterlijk op 11 september.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.