Nieuws Horeca

Krokettenwinkel maakt publiek nieuwsgierig

Kroketten gevuld met zalm, hazenpeper of pompoen. Sinds donderdag zijn ze te koop in de Utrechtse Bakkerstraat. Met de Croquetten Boutique geven eigenaren Brian Steevens en Désirée Stroes kroketten een chique jasje van verse noten, kruidkoek of rode peper als topping. In de zaak is het twee dagen na de opening gezellig druk, schrijft het AD.

LISA RUIGROK | Foto Ruud Voest 27 november 2017

3943664

Een echte rij staat er niet, maar rond lunchtijd lopen klanten in en uit. De bank in de zaak zit vol met wachtende of etende mensen.

Drukte

Eigenaar Désirée Stroes is positief verrast over de drukte. ,,Het is goed druk en het loopt lekker door. We mogen niet klagen, maar de echte resultaten weten we nog niet. Daar kijken we na het weekend naar.'' Stroes merkt dat twee soorten kroketten veel gevraagd worden: die met draadjesvlees en die met paddenstoel- pastinaakvulling. ,,Die hebben we vanochtend nog even bij moeten maken.''

Garnalenkroket

Roel Vanhooydonck en Patricia van der Hoogen kijken verlekkerd naar hun garnalenkroket en draadjesvleeskroket. ,,We liepen er toevallig langs en waren wel nieuwsgierig. Nu maar hopen dat ie ook echt lekker is'', vertelt Vanhooydonck.

Traktatie

Die paar euro extra heeft Vanhooydonck er graag voor over. ,,Het ziet er smakelijker uit dan een kroket uit de muur. En het is weekend, dus waarom niet? Dan mag je jezelf best trakteren.'' Even later verdwijnen ze weer in de winkelende massa.

In actie

Als klant Demi Bokern binnenkomt, zwaait ze naar Stroes met wie ze allang bevriend is. ,,Leuk om haar in actie te zien. Daarom kom ik samen met mijn moeder even langs.'' De keuze is voor Bokern niet moeilijk: het wordt de paddenstoelenkroket. ,,Maar de appel-kaneelkroket klinkt ook bijzonder. Ik denk dat ik hier nog wel vaker terugkom. Niet alleen voor Désirée, maar ook om steeds een andere kroket te proeven.''

Kroket voor de feestdagen

Nienke van der Sanden en Jasper de Wit komen voorproeven voor de feestdagen. ,,Ik zag net op het bord dat je ze ook mee naar huis kunt nemen, dus de kans is groot dat wij er een paar tijdens het kerstdiner serveren.'' Of het een mix wordt of hun gezamenlijke favoriet, daar zijn de twee nog niet uit. ,,Dat blijft nog een verrassing.''