Nieuws Horeca

Michelin-sterrenhouder De Groene Lantaarn verhuist naar Staphorst

De Gieterse sterrenkok Jarno Eggen en zijn partner en gastvrouw Cindy Borger verhuizen met hun restaurant De Groene Lantaarn van Zuidwolde naar Staphorst. De twee Michelinsterren verhuizen mee schrijft De Stentor.

Marian Fix | Pedro Sluiter 2 februari 2018

Jarno eggen de groene lantaarn staphorst giethoorn restaurant

Waarom verhuist De Groene Lantaarn naar het pand van restaurant De Molenmeester?

"We huren in Zuidwolde, maar als ondernemer wil je graag een eigen pand. Het pand in Zuidwolde is zo groot dat sommige gedeeltes niet worden gebruikt. Wij willen graag de keuken uitbreiden, maar dat moet intern omdat het monumentaal is. En dat zou ten koste gaan van de ruimte voor het restaurant."

Content met het pand in Staphorst?

"Ik ben er heel erg blij mee. Het pand van De Molenmeester past qua statigheid en uitstraling helemaal bij De Groene Lantaarn en bij onze ambities.”

Lees ook: Lijst Michelinsterren 2018: dit zijn de beste restaurants van Nederland

Wat zijn die ambities?

"Lokaal ondernemen op het platteland. Het contact met boeren en producenten in de buurt."

Moet er veel gebeuren?

"De keuken is van hetzelfde merk als die in Zuidwolde. Mijn keuken verhuist mee en wordt samen met die in De Molenmeester één grote superkeuken in een jonger pand. En de keuken wordt deels van glas, zodat ik wat meer contact heb met de gasten.”

Wat verhuist nog meer mee naar Staphorst?

"De naam, de sfeer, ons trouwe team, het interieur; eigenlijk gaan we één op één verhuizen. Wat het interieur betreft, nemen we straks het beste van beide.”

De naam De Groene Lantaarn blijft. Nog overwogen De Molenmeester op de gevel te laten staan?

"De naam De Groene Lantaarn is mijn handelsmerk, mijn intellectueel eigendom. Het zou verwarring scheppen als ik de naam niet mee zou nemen.”

Wanneer gaat het allemaal gebeuren?

"We krijgen op 1 oktober de sleutel en willen volgend jaar in april, mei open in Staphorst. Tot die tijd blijven we in Zuidwolde open. Er zal een weekje tussen zitten om in Zuidwolde de keuken los te halen en in Staphorst op te bouwen.”

Lees ook: Waarom restaurant Pesca 10.000 euro verdeelt onder personeel

En hoe zit het met de twee sterren?

"Het is aan Michelin om dat te beoordelen. Als we in Staphorst open zijn, zijn ze van harte welkom om te komen eten en te kijken of het daar net zo goed is als in Zuidwolde.”

De naam, de sfeer, ons trouwe team, het interieur; eigenlijk gaan we één op één verhuizen. Wat het interieur betreft, nemen we straks het beste van beide.

Jarno Eggen, De Groene Lantaarn