Nieuws Horeca

Sterrenrestaurant Noor biedt studenten 50 procent korting op menuprijs

Sterrenrestaurant Noor in Groningen geeft studenten dit jaar weer 50 procent korting op de menuprijs. Dit jaar stellen chefs Marleen en Jeroen Brouwer twaalf datums in de maand juli open. De jonge restaurateurs willen hiermee eten in een toprestaurant toegankelijker maken voor studenten en investeren in potentiële gasten van de toekomst.

Van onze redactie 20 juni 2023

Noor Marleen Brouwer

Marleen Brouwer in de keuken van Noor. Foto: Ewoud Rooks

In 2022 organiseerden dertigers Marleen en Jeroen Brouwer voor het eerst een kortingsactie voor studenten. Het doel was om studenten op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met eten in een toprestaurant.

Marleen Brouwer: ,,We waren overdonderd door het grote succes. De vier datums die we hadden geselecteerd waren allemaal binnen een minuut volgereserveerd. Daarom hebben we nu twaalf datums gekozen in de maand juli. Hierdoor kunnen meer studenten genieten van onze keuken en omdat het zomervakantie is, kunnen wellicht ook studenten die wat verder weg wonen er gebruik van maken.”

''Wij herinneren ons nog goed dat eten op niveau vaak onbereikbaar voor ons was toen wij nog studeerden, terwijl wij heel graag gastronomische inspiratie op wilden doen''

Jeroen Brouwer, Noor

Noor hooggewaardeerd in de restaurantgidsen

Het in maart 2022 geopende Groningse restaurant Noor van chefs Marleen en Jeroen Brouwer kreeg al binnen drie maanden de eerste ster uitgereikt door restaurantgids Michelin. Het kwam dat jaar tevens als hoogste nieuwkomer binnen in de Gault&Millau-gids en is inmiddels door Gault&Millau gewaardeerd met 16,5 punten op een schaal van 20. Volgens Lekker behoort het tot de 64 beste restaurants van Nederland.

Jeroen Brouwer: ,,Met zulke onderscheidingen behoor je tot de top van Nederland en dat kan een drempel zijn voor jonge mensen. Wij herinneren ons nog goed dat eten op niveau vaak onbereikbaar voor ons was toen wij nog studeerden, terwijl wij heel graag gastronomische inspiratie op wilden doen. Daarom geven we studerende jongeren die interesse hebben in gastronomie een korting van 50 procent op de menuprijs. Zo kunnen ze kennismaken met eten op niveau, met ons en met Noor en hopen we dat ze de potentiële gasten van de toekomst zijn. Vorig jaar kregen we veel enthousiaste reacties van de studenten. Niet alleen over het eten, maar ook over de relaxte, ongedwongen sfeer in ons restaurant. Dat was ook precies wat we ze wilden laten ervaren.“

Lees ook: Van 'veel drugs' en vuilnisman tot sterrenchef: de wonderlijke carrière van Jermain de Rozario

Studentenactie sterrenrestaurant Noor loopt van 5 tot en met 29 juli

De studentenactie loopt van 5 tot en met 29 juli en is geldig op woensdagavond, donderdagavond en zaterdagmiddag. De actie is van toepassing op studenten tussen de 18 en 25 jaar die daadwerkelijk studeren en die dat kunnen aantonen. Tafelgenoten die niet voldoen aan de actievoorwaarden betalen de reguliere menuprijs.

Marleen en Heroen Brouwer, eigenaars van sterrenrestaurant Noor. Foto: Chantal Arnts

Lees ook: Vier dagen werken bij Michelinrestaurant: zo tackelde chef Jurgen (Vinkeles) zijn personeelscrisis

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws