Nieuws Horeca

The Cool Market brengt gerechten Michelinrestaurants bij consument thuis

De Michelinsterrenregen is ook op het thuisbezorgplatform The Cool Market neergedaald. Chef Jan Smink uit Wolvega ontving zijn eerste Michelinster. En de gebonden aspergesoep van chef Dick Middelweerd, van De Treeswijkhoeve uit Waalre, is voor het tiende jaar tweesterrenwaardig. De best lopende gerechten van deze restaurants worden dagelijks in het land op droogijs door The Cool Market thuisbezorgd.

Van onze redactie 28 april 2023

Dick voor schutting liggend

De aspergesoep van tweesterrenchef Dick Middelweerd is online te bestellen via The Cool Market. Foto: The Cool Market

Van Smink en Middelweerd staan zo’n tien populaire gerechtjes per seizoen op thuisberzorgplatform The Cool Market. Daarnaast is er ook eten uit andere keukens, waaronder Italiaans, Thais en Indonesisch. Er kan volgens het bedrijf makkelijk worden gezocht op ‘glutenvrij’, ‘koolhydraatarm’ en ‘vegetarisch’. Met prijzen vanaf 10 euro per stuk en portiegroottes geschikt voor 1 tot 10 personen, hebben de chefs online een heel nieuwe klantenkring aangeboord.

Lees ook: Net anderhalf jaar bezig, nu al Groene Michelinster voor de Rotonde in Rotterdam: 'Overdonderd'

De Treeswijkhoeve heeft nieuwe klantenkring erbij dankzij thuisbezorging

Middelweerd: ,,We waren op zoek naar nieuwe afzetmogelijkheden in de coronatijd, omdat we dicht moesten. Tom van der Wagen had net zijn nieuwe platform The Cool Market opgericht, waar je producten en gerechten van de allerbeste Nederlandse restaurants ingevroren bestelt voor thuis. De samenwerking loopt boven verwachting, want als werkende ouders, heb je altijd wat lekkers en gezonds in de vriezer liggen. Wij hebben echt een heel nieuw, jong publiek aangeboord dankzij The Cool Market.”

Middelweerd: ,,Ik ben altijd bezig met nieuwe dingen, smaken en technieken. Door direct vers in te vriezen blijven de smaken en voedingsstoffen perfect bewaard.” De ondernemer ontwikkelde de Trees voor Thuis-lijn die door heel Nederland wordt verkocht en thuisbezorgd via thecoolmarket.nl. Naast gebonden aspergesoep op basis van kippenbouillon, volgens een recept van Dick’s moeder, is er onder andere kokos-limoensoep met paksoi en bosui, tomatensoep met oversized gehaktballen en runderrendang van gekruid stoofvlees. De kartonnen verpakking is milieuvriendelijk.

''Er wordt zo min mogelijk verspild, dat voelt heel goed. Dat je het lang kunt bewaren maakt het duurzaam. We maken goed eten toegankelijk voor iedereen, dat moét''

Tom van der Wagen, oprichter The Cool Market

Michelin-chef gebruikt verse streekproducten die in vriezer lang goed blijven

Smink, nog aan het bijkomen van alle felicitaties, vanwege zijn eerste Michelinster: ,,We koken met lokale streekproducten en gooien zo min mogelijk eten weg. Aardappels komen uit ons eigen voedselbos en onze met veel liefde aangelegde pluktuin bevat fruit, kruiden en eetbare bloemen. Veel componenten uit onze keuken kan je in de vriezer heel lang goed houden. De verse beurre noisette, oftewel pure boeren bruine boter die je op The Cool Market kunt kopen, serveren we in het restaurant bij de broodjes. De lavataartjes van drie kleuren chocola, aan de buitenkant gestold en van binnen zacht en lopend, zijn een van de desserts op onze menukaart. Ze zijn perfect voor thuis: prima houdbaar in de vriezer en goed op te warmen in de over.”

Lees ook: Consument steeds meer bereid te betalen voor thuisbezorging

Duurzame gerechten bereiken online een groter publiek

Smink: ,,Ik ben van begin af aan betrokken bij The Cool Market en heb het zien evolueren van try-out naar een eerlijk bedrijf, waar duurzame ondernemers in food een kans krijgen om hun huisgemaakte producten te verkopen aan een groot publiek.”

Oprichter van The Cool Market, Tom van der Wagen, die nauw samenwerkt met zijn chefs: ,,We kijken welke receptuur geschikt is om in te vriezen en testen dat ook eerst. Er wordt zo min mogelijk verspild, dat voelt heel goed. Dat je het lang kunt bewaren maakt het duurzaam. We maken goed eten toegankelijk voor iedereen, dat moét,” vind ik.

Tom en Frank van der Wagen, oprichters van The Cool Market. Foto: The Cool Market

Lees ook: LIZZ weet als eerste Goudse restaurant Michelinster te bemachtigen: 'Tranen in de ogen'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws