Nieuws Horeca

Van 'veel drugs' en vuilnisman tot sterrenchef: de wonderlijke carrière van Jermain de Rozario

Hij verdiende een Michelinster, behield die, maar ging op een haar na bijna failliet. En ook dat zie je terug in het gelijknamige restaurant van Jermain de Rozario. Mét een ster, maar ook met graffiti aan de muur en hiphop op de speakers. Want: eigenzinnigheid is zijn toverwoord.

Van onze redactie 15 mei 2023

Mystieke ervaring in sterrenrestaurant De Rozario

Wanneer je in Helmond voor restaurant De Rozario staat, is het even zoeken. Eerst 'ns even goed kijken naar het grote, sjieke pand: nergens staat een naambordje. ,,Ik hou wel van een beetje mystiek”, legt eigenaar en chefkok Jermain de Rozario uit. ,,Het hoeft allemaal niet zo duidelijk.” Als je vervolgens binnenstapt wordt elke verwachting getart die je van een sterrenrestaurant hebt. ,,Graffiti op de muren, er staat hiphop aan. Het is één grote mindfuck.”

Net zoals De Rozario in alle opzichten het tegenovergestelde is van een sterrenrestaurant, is Jermain ook zelf niet bepaald het stereotype sterrenchef. Waar anderen vaak al in hun tienerjaren hun eerste stappen in de keuken maakten, kun je het carrièrepad van Jermain - hij was zelfs even vuilnisman - gerust een rocky road noemen. ,,Ik was echt op zoek naar wat ik wilde voordat ik dit vak deed. Heb veel drugs gebruikt, die ook hun sporen hebben nagelaten.”

Lees ook: Michelinsterren 2023: Overzicht van de beste restaurants

Eerste Michelinster

Toch stond zijn verslaving het verkrijgen van een Michelinster niet in de weg. In 2018 was het zo ver en tot op de dag van vandaag heeft Jermain ‘m met De Rozario in zijn bezit. Om de oorsprong van zijn succes windt Jermain bepaald geen doekjes. ,,Ik ben er achtergekomen dat één ding heel belangrijk is in het leven: doorzettingsvermogen. Talent is niet relevant. Dat is bullshit. Het is fijn als je ergens goed in bent en dat je het stempel talent krijgt, maar alleen met doorzettingsvermogen kom je ergens.”

Meer weten over Jermain? Hoe hij bijvoorbeeld door zijn drugsverslaving aan de rand van een faillissement kwam te staan, maar dat toch wist af te wenden? Kijk dan bovenstaande video.

Deze video is opgenomen de week na de bekendmaking van de Michelinsterren 2023.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws