Nieuws Horeca

Ondernemers Scheveningse boulevard fel tegen permanente strandtenten: ‘Nog meer concurrentie’

Het hele jaar strandtenten langs de hele Haagse kustlijn? Ondernemers aan de boulevard van Scheveningen voelen daar niets voor. ,,Er komt straks veel te veel horeca.''

Terence Garnier (AD) 17 juli 2023

Boulevard Scheveningen

Strandpaviljoens hoeven straks niet meer na de zomer afgebroken te worden, is de wens van het Haagse stadsbestuur. Ze mogen jaarrond blijven staan. Maar dat vinden horecaondernemers aan de Scheveningse boulevard geen goed plan, meldt het AD. ,,Ze zijn bang voor veel te veel horeca. Er is nu al leegstand”, zegt Henk Kool, voorzitter van de Vereniging Boulevardondernemers Scheveningen (VBS). ,,Met nog meer strandtenten wordt de markt nog krapper. Je hoort nu al geluiden van ondernemers die zeggen: ik kap ermee, er is geen droog brood meer mee te verdienen.”

"Met nog meer strandtenten wordt de markt nog krapper. Je hoort nu al geluiden van ondernemers die zeggen: ik kap ermee, er is geen droog brood meer mee te verdienen."

Henk Kool, voorzitter van de Vereniging Boulevardondernemers Scheveningen (VBS)

Economisch onderzoek

Kool en de vereniging hebben een gesprek met wethouder Hilbert Bredemeijer aangevraagd. Daar zal hij pleiten voor een economisch onderzoek, om zo objectief te meten wat de verhouding tussen bezoekers en horecagelegenheden is en of er dus wel ruimte voor permanente tenten is. ,,En we zijn echt niet tegen alle uitbreidingen. Bijvoorbeeld in het Noordelijk Havenhoofd of voorbij het Zwarte Pad zou dat wel kunnen. We zouden graag in gesprek willen, om elkaar tegemoet te komen, over bijvoorbeeld openingstijden.”

Lees ook: Eigenaar Beachclub Perry’s: ‘Zolang mensen zich hier prettig voelen, ben ik gelukkig’

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws