Nieuws Horeca

Ondernemerskoppel opent restaurant in Hoeven

Het is na de grondige verbouwing moeilijk voor te stellen, maar waar nu de open keuken staat, was in de oude situatie een binnenpleintje. ,,De streling voor de tong volgt vanaf heden'', beloven gastvrouw Vivian (27) en chef-kok Walter (26) bij het openen van hun nieuwe eetgelegenheid. Er ging anderhalf jaar breken en bouwen overheen voor hun droom werkelijkheid werd, zo staat in BN/DeStem.

WIM VAN DEN BROEK | Beeld: Peter van Trijen 27 september 2017

Restaurant Pouwe in Hoeven

,,Zoals dat gaat, zat het soms best tegen. Ook vandaag nog, in de afwerking, had ik een installateur verwacht. Niemand gezien. Op enig moment leg je toch een streefdatum vast'', aldus Walter.

Meteen een goede indruk maken

Vivian is alle bouwleed al haast vergeten. ,,Nu we eenmaal open zijn, kijken we vooruit. Op de eerste avond hadden we meteen al enkele tafels bezet en zaterdag hielden we proefdiner voor ruim dertig mensen.''

Restaurant Pouwe biedt binnen plaats aan 53 gasten, maar van Walter hoeft het niet meteen avond aan avond vol te zitten. ,,Ik wil meteen een goede indruk maken. In mijn vak krijg je maar één kans en die moet meteen goed zijn. Dat lukt beter door geleidelijk te groeien.''

Uitgebreide horeca-achtergrond

Het stel heeft een uitgebreide horeca-achtergrond, leerde elkaar kennen toen ze werkten in het Roosendaalse hotel Central. De kneepjes van het vak kreeg Walter mee in de keukens van 't Jagthuijs in Ulvenhout en PREI Teteringen. Lachend: ,,Vergeet de Moriaan niet, daar ben ik begonnen als afwasser.''

Over de naam hebben ze lang nagedacht. Vivian: ,,Onze eerste ingeving was 'Artisjok', we zochten iets dat nauw verwant is aan de gerechten. De naam was echter al vergeven. Toen opperde iemand het idee om onze achternaam te gebruiken. Walter vond het eerst iets te nadrukkelijk, maar uiteindelijk ligt het toch wel goed in de mond.''

Artisjokgroene kleuren

Artisjokgroene kleuren zitten overigens wel in het interieur. Ook het toilet is een eyecatcher. ,,We hebben getracht een gemoedelijke huiskamersfeer te creëeren, met aan elke tafel toch weer eigen elementjes.'' Fraai voorbeeld is de wandverlichting van oma's soepborden met gouden randje.

De Pouwes wonen nu nog in Oosterhout. De bovenwoning boven het restaurant is nog niet af, maar dat is voor later zorg. Ook de enorme tuin met extra parkeerplaatsen is nog niet voltooid. Bij mooi nazomerweer kan op het terras al geborreld worden.

,,Qua prijs zitten we mooi tussen het hoge en lage segment in. Onze gasten komen op de eerste plaats, we willen ze graag ook wat meegeven door bijvoorbeeld nieuwe producten en gerechten te laten proeven, zien en ruiken.''