Aangeboden door Bierista Bieropleiding

Branded Content Horeca

Online thuis studeren speelt de Bierista Bieropleiding in de kaart

Met alleen een schooldiploma ben je er niet meer. Je leven leren is het credo. ,,Dan kun je beter zorgen dat wat je leert ook leuk en de moeite waard is”, aldus Alain Schepers van Bierista.nl, de grootste aanbieder van online bieropleidingen in Nederland.

Van onze redactie 19 november 2020

Bierista uitgesneden

Bier is ongelofelijk populair. Nederland telt rond de 750 brouwerijen en de verscheidenheid aan soorten is enorm. ,,Elke stad, elk dorp heeft tegenwoordig zijn eigen brouwerij. De belangstelling voor bier was nog nooit zo groot. Dat merken we ook op het gebied van educatie. Bijna drie jaar geleden begonnen we met de online Bierista Bieropleiding.''

Groei in moeilijke tijd

,,Het aantal aanmeldingen was nog niet eerder zo groot”, aldus Schepers. Sinds corona heeft online thuis studeren een vlucht genomen. ,,Mensen hebben meer tijd en willen die zinvol besteden. Veel particuliere bierliefhebbers gaan voor het Bierista Bierdiploma omdat ze meer bierkennis willen en zelf hun keus willen bepalen in de winkel of kroeg. Door de toegankelijkheid met veel video’s en beeldmateriaal voelt deze e-learning ook niet echt als een studie. Leren over bier kan natuurlijk ook bijna niet saai zijn.”

''Nu de horeca dicht is, zijn er veel ondernemers die investeren in de kennis van het personeel. Met de Bierista Bieropleiding binden ze in de moeilijke periode de goede mensen''

Alain Schepers, Bierista.nl

Sinds de tweede lockdown krijgt Bierista.nl ook veel aanmeldingen van horecazaken. ,,Nu de horeca dicht is, zijn er veel ondernemers die investeren in de kennis van het personeel. Met de Bierista Bieropleiding binden ze in de moeilijke periode de goede mensen. Met de extra bierkennis hebben de medewerkers straks een goed verhaal naar de gasten en genereren ze extra omzet”, aldus de bierdeskundige.

Beroepsonderwijs bieropleiding

Ook in het beroepsonderwijs wordt de Bierista Bieropleiding gegeven. Ruim een jaar geleden werd Bierista.nl benaderd om het Keuzedeel Bierkennis te ontwikkelen voor het middelbaar beroepsonderwijs. Sinds dit schooljaar is de online bieropleiding op tal van scholen een populair keuzedeel.

Serieuze bierkennis

De kracht van de bieropleiding is volgens Schepers een combinatie van factoren. ,,Serieuze bierkennis wordt op een toegankelijke manier gebracht. Daarnaast krijg je bij de opleiding een pakket met twaalf bieren gratis thuis-gestuurd. Aan de hand van dit praktijkdeel leer je proeven als een pro. En als bekroning is er natuurlijk het officiële diploma en de titel ‘Bierista, meester in bier’.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Bierista.nl. Bierista laat mensen op een verantwoorde, toegankelijke manier leren over alle facetten van bier. Meer informatie vind je op bierista.nl.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.