Nieuws Horeca

Restauranteigenaar in Rotterdam kiest voor terras en sluit Aziatisch restaurant

Menig Rotterdammer maakte er kennis met de Aziatische keuken: Restaurant Indonesia. Na 42 jaar sluit het etablissement aan het Rodezand volgende week de deuren. Dat meldt AD Rotterdams Dagblad.

DÉNIS VAN VLIET | Foto: Frank de Ro 26 oktober 2017

Menig Rotterdammer maakte er kennis met de Aziatische keuken: Restaurant Indonesia. Na 42 jaar sluit het etablissement aan het Rodezand volgende week de deuren.

Nee, over aanloop heeft eigenaar Frank Lo na al die jaren nog steeds niet te klagen. ,,Dat is dan ook niet de reden dat we stoppen. We willen graag iets beginnen met een terras. Alleen kan dat niet op deze locatie: we zitten op één hoog.''

Lees ook: Terras Top 100? Alleen als horecaondernemer betaalt

Zelfs wie nog nooit in Restaurant Indonesia is geweest, kent op zijn minst de ondergelegen Satébar. Die zaak - inmiddels uitgegroeid tot een landelijke keten met zes vestigingen - opende in 2005 de deuren en werd onlangs door de familie Lo verkocht aan een investeringsmaatschappij. Grappig weetje: de saté die daar werd verkocht kwam uit de keuken van Indonesia.

Dinsdag is het restaurant voor de allerlaatste keer open. Lo: ,,Speciaal voor de gelegenheid komt een trouwe gast uit Londen over om nog één keertje met zijn hele familie van onze specialiteiten te genieten.''

Waar het nieuwe restaurant van de Lo's komt, is nog niet bekend. De Satébar aan het Rodezand blijft overigens gewoon open.

We willen graag iets beginnen met een terras. Alleen kan dat niet op deze locatie

Frank Loo, Restaurant Indonesia