Nieuws Horeca

Sergio Herman opent mogelijk in Kruisherenhotel Maastricht

Sergio Herman Group is in gesprek met Oostwegel Collection over de gastronomische invulling van de geplande uitbreiding van het Kruisherenhotel in Maastricht. In dat nieuwe hoteldeel wil Oostwegel een ‘hoogwaardig casual fine dining restaurant’. En daar ligt mogelijk een rol voor het culinaire bedrijf rondom de Zeeuwse topchef Sergio Herman.

Bron: Misset Horeca 18 mei 2023

Sergio herman willem hiele boeken signeren

Een signerende Sergio Herman. Foto: ANP.

Meer lezen, beluisteren of bekijken over horeca? Op De Ondernemer vind je deze themapagina: deondernemer/nl/actueel/horeca. Actualiteit en inspiratie over, door en/of voor horeca.

Door een administratieve fout van de gemeente Maastricht is de bedrijfsnaam Sergio Herman Group in de vergunningsaanvraag blijven staan. Deze werd zodoende onbedoeld openbaar nadat omwonenden de vergunning hadden opgevraagd, weet MissetHoreca te melden. In een nieuw hoteldeel van het Kruisherenhotel wil Oostwegel Collection namelijk een ‘hoogwaardig casual fine dining restaurant’ vestigen. En daar ligt mogelijk een rol voor het culinaire bedrijf rondom Sergio Herman.

Lees ook: Michelinsterren 2023: Overzicht van de beste restaurants

Uitbreiding Kruisherenhotel Maastricht

Al in 2021 presenteerde Oostwegel de plannen om Kruisherenhotel uit te breiden met vijftig kamers, een multifunctionele zaal en een ‘hoogwaardig casual fine dining restaurant’. Destijds kocht Oostwegel Collection volgens MissetHoreca een pand naast het hotel, wat nog tot september 2023 in gebruik is door het Maastricht Institute of Arts van Hogeschool Zuyd.

Lees ook: Foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer: 'Sterrenrestaurants googelen gasten en checken hun social media'

Sergio Herman en Pure C

Onlangs kwam Sergio Herman ongelukkig op ook andere wijze in het nieuws omdat Pure C, zijn Zeeuwse visrestaurant, de twee Michelinsterren verloor. Dat heeft niets te maken met de kwaliteit, maar juist alles te maken met het vertrek van chef-kok, Syrco Bakker ,,Sterren zijn aan chefs verbonden, niet aan restaurants", stelde Werner Loens, hoofdinspecteur van Michelin Benelux, heel duidelijk.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws