Nieuws Horeca

Topchef Sergio Herman stapt uit restaurants Pure C en AIRrepublic

Topchef Sergio Herman stapt na vijftien jaar uit zijn twee restaurants in Cadzand. Dat meldde zijn restaurantorganisatie donderdagavond in een persbericht. Volgens Herman past de rol die hij binnen de zaken vervult niet langer bij zijn persoonlijke ambitie.

AD 18 augustus 2023

Sergio Herman presentatie kookboek mosselen

Sergio Herman (rechts) op archiefbeeld uit 2022. Foto: Marcelle Davidse

Het nieuws betekent dat er een einde komt aan de concepten van Pure C en AIRrepublic in de Zeelandse kustplaats, schrijft het AD. Herman draagt de verantwoordelijkheid over aan het Strandhotel, een hotel in Cadzand met verschillende gastronomische restaurantconcepten. Over de nieuwe invulling van de zaken, is nog niets bekend.

Pure C verloor bij de uitreiking van de Michelinsterren in Nederland in april twee sterren en ging van twee naar nul sterren. Of dat een invloed heeft op de beslissing van Herman, is onduidelijk. Zelf zegt hij dat hij zichzelf ‘wil blijven inspireren’.

''In Antwerpen blijf ik nadrukkelijk betrokken bij de restaurants Le Pristine en Blueness. Daar ontwikkel ik mijn hospitality-visie en blijven we met onze teams keihard werken''

Sergio Herman

Topchef blijft betrokken bij de restaurants Le Pristine en Blueness

,,Na vijftien jaar voel ik dat ik mezelf dreig te herhalen. En dat zit niet in mijn Zeeuwse natuur. Met nog altijd die ultieme passie voor het koken heb ik ook andere wensen zoals meer tijd vrijmaken voor mijn familie, kinderen en vrienden, meer reizen en een sprong wagen in unieke internationale projecten zoals in Azië.’’

,,In Antwerpen blijf ik nadrukkelijk betrokken bij de restaurants Le Pristine en Blueness. Daar ontwikkel ik mijn hospitality-visie en blijven we met onze teams keihard werken om unieke ervaringen te creëren voor onze gasten. We zijn hier eigenlijk pas begonnen dus daagt deze opdracht me nog altijd heel erg uit’’, gaat Herman verder.

De laatste ‘ronde’ in Pure C vindt plaats op zaterdagavond 23 september 2023, die in AIRrepublic op zaterdagavond 30 maart 2024.

Lees ook: Sterrenchef Syrco Bakker (voorheen Pure C) opent nieuw restaurant in voormalige school

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws