Nieuws Horeca

Walhalla voor barbecuefans: Rook & BBQ Expierence Center opent in Nunspeet

Alles wat het hartje van een buitenkok begeert, is te vinden in het Rook & BBQ Experience Center in Nunspeet. ,,Een droom die uitkomt", vertelt eigenaar Jan Reimer Westerhuis in De Stentor.

Ton van der Schouw 9 november 2017

Rookoven en bbq centernunspeet 1

De liefhebber likt zijn vingers er bij af: een entrecote van de barbecue of een forelletje uit de rookoven. Deze mensen kijken ongetwijfeld hun ogen uit in Nunspeet, waar aan de Nijverheidsweg 4 een Rook & BBQ Experience Center is geopend met een vloeroppervlakte van 1.600 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen.

Eigenaar Jan Reimer Westerhuis (43) heeft alles in huis gehaald wat het hartje van een buitenkok begeert. Maar wat heet buiten? De creatieve ondernemer geeft zoveel mogelijk zintuigen van zijn klanten de kost, want zij kunnen in het pand ook genieten van indoor barbecuen en het roken van vis en vlees. Westerhuis wil voor beleving zorgen. ,,En kennisoverdracht creëren van de authentieke manier van voedsel bereiden.'' Hij is enorm blij met zijn toko: ,,Dit is een droom die uitkomt.''

Lees ook: Autohandelaren Harderwijk groeien tegen klippen op: nieuwbouw voor opening al te klein

Het Rookoven Rook & BBQ Experience Center is gevestigd in een voormalige meelfabriek uit 1953. ,,Het ziet er net zo uit als toen de laatste meelzak de fabriek is uitgedragen", aldus Westerhuis. ,,Alle muren en vloeren zijn geconserveerd en zelfs de laatste handafdrukken zijn bewaard gebleven.''

In de oude meelfabriek is nu een uitgebreide keuze in rookovens en barbecues ondergebracht, zoals de merken Weber, Big Green Egg, Kamado Joe en de gietijzeren producten van Petromax.

Barbecueproeflokaal

Op de verhoogde begane grond is de winkel gehuisvest met daarin alles op het gebied van roken, barbecue en accessoires. Op de eerste verdieping is de ruimte sfeervol ingericht met in het midden een grote bar, achterin een ruimte met indoor-bbq's en rookovens voor workshops, bedrijfsfeesten en themafeesten zoals mossel-, Duitse of Italiaanse avonden, vrijgezellen- en bruiloftsfeesten.

Voorin het pand bevindt zich 'het Proeflokaal' voor seminars, vergaderingen, workshops en spelavonden.