Nieuws Horeca

Zo maakt Bavaria gebruik van de komst van Diego Maradona naar Nederland

Bavaria heeft een reclame met Diego Maradona gemaakt. De bierbrouwer schoot met de wereldster een remake van een oude reclame met Marco van Basten. Maradona was met zijn huidige elftal Al-Fujairah in Nederland voor een trainingskamp.

Floris Visman | Foto: ANP 21 augustus 2017

Maradona Bavaria reclame Lieshout PSV Marco van basten

Toen Bavaria hoorde dat Maradona naar Nederland zou komen, twijfelden ze geen moment en zochten ze contact. Er moest en zou wat met de wereldster gedaan worden. Dat gebeurde na de wedstrijd van PSV tegen AZ in het Philipsstadion, die Maradona bezocht. De commercial is een vette knipoog naar het verleden. Bavaria nam namelijk in 1993 al eens een reclame op met een andere wereldster; Marco van Basten. Niet geheel toevallig was dat eveneens in het stadion van PSV.

Opmerkelijke reclame

Maradona zag het (lees: het geld) wel zitten en het resultaat van de samenwerking is de onderstaande reclame. De ex-voetballer promoot in de nieuwe reclame Bavaria 0,0. Peer Swinkels, Chief Commercial Officer van Bavaria: ,,We hebben een lange historie met opmerkelijke reclames met een leuke paradox. Toen we zagen dat Maradona in de buurt was en wel te porren voor een echte Bavaria 0.0, konden we de kans niet laten liggen om een van onze meest legendarische reclames ooit, opnieuw met hem te maken. We zijn enorm trots dat dit gelukt is."

Lees ook: Maradona na Escobar nieuw project Petermann

Twee vliegen in één klap

De reclame is niet alleen gebaseerd op die met Marco van Basten. De voetbalkenner ziet namelijk meteen dat er door Bavaria goed gekeken is naar een filmpje dat van Maradona is gemaakt toen hij achteloos een bal hooghield tijdens een warming-up. Dat was tijdens de halve finale van de UEFA Cup wedstrijd Bayern Munchen - Napoli uit 1989. Twee vliegen in één klap voor de bierbrouwer uit Lieshout.

Trainingskamp

De 56-jarige Argentijn, die beschouwd wordt als een van de beste voetballers aller tijden, is sinds mei van dit jaar trainer van Al Fujairah uit de Verenigde Arabische Emiraten. Hij is met het elftal sinds zaterdagavond 5 augustus in Mierlo voor een trainingskamp.