Nieuws Actueel

Horecaondernemer houdt serviceniveau in woonzorgcentrum hoog

Horecaondernemer Jeroen Hermsen zorgt ervoor dat zorgcentrum Drie Gast- huizen in Arnhem over een restaurant en receptie kan blijven beschikken. Dat schrijft De Gelderlander.

Berrie van Helden 7 april 2017

Horecaondernemer jeroenhermsen

Alsof ze elke avond in hun eigen huis uit eten gaan. Zo voelt het voor de bewoners van woonzorgcentrum Drie Gasthuizen in Arnhem nu een professionele horecaondernemer de scepter zwaait over hun restaurant.

,,Haast niemand eet meer op zijn kamer. Ons restaurant De Burcht zit avond aan avond vol met mensen die hier verzorgd worden", zegt exploitant Jeroen Hermsen. De voormalig eigenaar van twee restaurants in Laren levert aan Drie Gasthuizen ook personeelsleden die overdag de receptie bemannen en ervoor zorgen dat de winkel open kan blijven. Zij ontfermen zich min of meer over de entreeruimte van het complex aan de Rosendaalseweg.

Voorzieningen

Directeur-bestuurder Angela Jansen en woonzorgmanager André Harinck zijn er blij mee. ,,Op deze manier zijn wij in staat voorzieningen in dit zorgcentrum overeind te houden die we met het geld voor de zorg niet meer kunnen bekostigen. Van ons budget kunnen wij geen receptioniste betalen", zegt Jansen.

De directeur-bestuurder vermoedt dat stichting DrieGasthuizenGroep een van de eerste zorgaanbieders is die met een commerciële partij in zee gaat, met als doel de service voor bewoners en bezoekers op peil te houden. ,,Zonder dat dit ten koste gaat van het budget voor de zorg. Eerder al zijn we ruimten gaan verhuren aan een kapper en pedicure. Maar nu, met het uitbesteden van het restaurantgedeelte aan een ondernemer, gaan we een stap verder. Hij draagt het financiële risico. Wel is hij ervan verzekerd dat wij een x-aantal maaltijden afnemen. Daarnaast kan hij sinds deze week proberen andere gasten naar binnen te halen. Daar is hij al mee bezig."

Lees ook: Zeeuws Woongenot opent een Woonzorgvilla in Middelburg

Tevreden

Het idee is afkomstig van manager Harinck. Het concept geldt alleen voor woonzorgcentrum Drie Gasthuizen. Volgens hem zijn de bewoners ervan dik tevreden. ,,Ze vinden dit eten lekkerder dan wat ze voorheen kregen voorgeschoteld. Er wordt meer met verse producten gewerkt."

De Burcht ademt volgens hem meer de sfeer van een restaurant uit. ,,De bewoners worden naar hun tafel begeleid en aan tafel bediend door horecamensen. Niet door verzorgenden. Dat versterkt het idee van een avondje uit."

Menu

Dagelijks gaat De Burcht om 11.00 uur open. Tussen 16.30 uur en 18.00 uur is het restaurant gereserveerd voor bewoners. ,,Dan is er geen ruimte voor andere gasten. Bewoners komen massaal", zegt Hermsen.

De bewoners kunnen kiezen uit driegangenmenu's. Om 19.00 uur opent De Burcht weer de deuren voor omwonenden of andere mensen die uit dineren gaan. Zij kunnen kiezen uit à-la-cartemaaltijden, die elke dag vers worden bereid. ,,Bewoners van Drie Gasthuizen kunnen deze maaltijden ook nuttigen. Zij moeten dan een paar euro bij betalen. Soms doen zij dat", zegt Harinck.

Horecaondernemer Hermsen heeft doelbewust gekozen voor Drie Gasthuizen. ,,Ik zie dit als een uitdaging. Ik moet zowel de mensen die hier in zorg zijn als reguliere gasten het naar de zin proberen te maken. Die gasten kunnen familieleden zijn. Maar zeker ook omwonenden."

Haast niemand eet meer op zijn kamer. Ons restaurant zit avond aan avond vol

Jeroen Hermsen, horecaondernemer