Nieuws Actueel

Hudson's Bay druk in gesprek met V&D-huurbazen

Hudson's Bay Company (HBC) lijkt er geen gras over te laten groeien. Enkele dagen na de mislukte doorstart van V&D is de succesvolle Canadese warenhuisketen met kleine en grote V&D-huurbazen in gesprek, zo blijkt uit een rondgang van het AD.

David Bremmer 22 februari 2016

Hudsonsbayovernamevd1065

Met verhuurder ASR Vastgoed spreekt Hudson's Bay over het starten van vestigingen in Amersfoort, Amstelveen, Leiden en Haarlem, zegt een ingewijde. In Leiden is HBC geïnteresseerd in het hele pand, liet wethouder Robert Strijk donderdagavond aan de gemeenteraad weten. Wel dient het warenhuis flink verbouwd te worden, omdat de formule totaal anders is, stelt Strijk. Het monumentale pand zal daardoor gauw een jaar dichtblijven, aldus de wethouder.

Ook grote verhuurder Syntrus Achmea onderhoudt contacten met HBC. De Canadezen zijn in ieder geval in Syntrus' filiaal in Enschede geïnteresseerd.

Belangstelling

Metroprop-eigenaar Jos van de Mortel had eerder deze week een telefonisch onderhoud met HBC over zijn vrijkomende panden in Den Bosch, Sittard en Heerlen. ,,Hudson's wil met name Den Bosch." Binnenkort praat Van de Mortel verder. ,,Voor Den Bosch heb ik sowieso over belangstelling niet te klagen."

Ook met grootste verhuurder IEF Capital is Hudson's naar verluidt al enige tijd in gesprek. De twaalf panden van IEF, waaronder Amsterdam, Utrecht en Den Haag, zouden HBC in één keer een vliegende start in ons land kunnen bezorgen.

Hudson's denkt er met name aan om de Belgische formule Galeria Inno hier uit te rollen. Ook de outletformule Saks OFF 5TH ziet HBC als heel geschikt voor de Nederlandse markt.