Nieuws Actueel

Hudson's Bay Rotterdam krijgt deftige witte jas

De karakteristieke ufo blijft op het dak, maar verder krijgt de oude V&D in Rotterdam een heel nieuw uiterlijk voordat Hudson's Bay het pand aan de kop van de Koopgoot betrekt. Dat schrijft het AD.

Adrianne de Koning | Foto: ANP 10 februari 2017

Hudsons Bay Rotterdam Maastricht

De huisstijl van het Canadese warenhuis is stralend wit, dus komen er witte gevelplaten op het gebouw. Dit worden niet de gladde witte platen van een soort plastic, die de architect eerst in gedachten had. Welstand maakte hier bezwaar tegen, want ze zouden 'niet deftig genoeg' zijn.

Natuursteen

Uit de tweede versie van de plannen blijkt dat de architect naar de kritiek heeft geluisterd. De gevelplaten zijn van natuursteen. Het is nu alleen nog kiezen tussen kalksteen of marmer. De achterkant van de oude V&D aan de Westewagenstraat zit de welstandscommissie nog wel dwars. Die blijft in de plannen een dichte muur.

Achter de schermen

Daarachter zit immers alles wat zich achter de schermen van Hudson's Bay en de winkels aan de Hoogstraat afspeelt. Met de bouw van nieuwe panden aan de overkant zou de commissie graag zien dat de begane grond niet meer alleen vluchtdeuren heeft.

Volgende stap

Nu er akkoord is over de gevelplaten, kan Hudson's Bay snel de volgende stap zetten, zodat de grote verbouwing voor zowel het warenhuis als voor een vestiging Saks OFF 5th kan beginnen.

Gerelateerde artikelen

Hoe vernieuwend is Hudson's Bay?Hudson's Bay: grootse plannen met V&D-pandIn welke steden opent Hudson's Bay? Een actuele vestigingslijst